Το σταυροδρόμι της ηρωίνης -Πάνω από 65 τόνοι διακινούνται το χρόνο μέσω Ελλάδος σε ολόκληρη την Ευρώπη - iefimerida.gr

Το σταυροδρόμι της ηρωίνης -Πάνω από 65 τόνοι διακινούνται το χρόνο μέσω Ελλάδος σε ολόκληρη την Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Europol και του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, η Ελλάδα θεωρείται το σταυροδρόμι της ηρωίνης.

Από τη χώρα μας εκτιμάται ότι διέρχονται κάθε χρόνο 60 με 65 τόνοι ηρωίνης, με προέλευση κυρίως από το Αφγανιστάν και προορισμό την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 67% της ηρωίνης που κατασχέθηκε τη διετία 2011-2012 σε όλα τα Βαλκάνια, εντοπίστηκε σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Ο λεγόμενος «βαλκανικός δρόμος» αποτελεί τον βασικό άξονα μεταφοράς ηρωίνης από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, διαβεβαιώνει το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Εγκλημα .

Σε έκθεσή τους, όπως γράφει η «Καθημερινή», αναφέρεται επίσης, ότι βασικός διαμετακομιστικός σταθμός της ηρωίνης είναι η Τουρκία, όπου το 2012 κατασχέθηκαν 13,3 τόνοι ηρωίνης. Σε συνδυασμό με το ότι στις χώρες προορισμού (Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία) η αντίστοιχη ποσότητα που κατασχέθηκε ανήλθε σε 5 τόνους, τα Ηνωμένα Έθνη συμπεραίνουν ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών διέρχονται διαμέσου του βαλκανικού άξονα δίχως να εντοπίζονται από τις διωκτικές αρχές των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ