Η Χιλή έστειλε την Ισπανία στο σπίτι της -Νίκη με 2-0 επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας - iefimerida.gr

Η Χιλή έστειλε την Ισπανία στο σπίτι της -Νίκη με 2-0 επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας

Η Χιλή έστειλε την Ισπανία στο σπίτι της -Νίκη με 2-0 επί της παγκόσμιας πρωταθλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος εποχής! Η Χιλή νίκησε με σκορ 2-0 την Ισπανία και την απέκλεισε από την συνέχεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τα γκολ των Βάργκας και Αρανγκούιθ έθεσαν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου τους πρωταθλητές κόσμου και δις πρωταθλητές Ευρώπης.

Η Ισπανία ήταν κυριολεκτικά φάντασμα του εαυτού της. Παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων και δεν κατάφερε να διορθώσει την τραγική εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής. Μετά τις δύο σερί κατακτήσεις Euro και την κορυφή του κόσμου στην Νότιο Αφρική το 2010, οι «φούριας ρόχας» τελείωσαν άδοξα τη διοργάνωση.

Από την άλλη, η Χιλή με κλειστή άμυνα, «ντουμπλαρίσματα» σε Σίλβα, Πέδρο, Ινιέστα και Κόστα καθώς και φοβερές αντεπιθέσεις κατάφερε να φτάσει στην νίκη που της έδωσε την πρόκριση.

Μάλιστα, οι Χιλιανοί θα παίξουν την πρωτιά του ομίλου στο ερχόμενο ματς με τους Ολλανδούς μιας και οι δύο τους βρίσκονται ήδη στους «16» του θεσμού.

Η Ισπανία έδωσε συνέχεια στην κατάρα που κυνηγάει τους Ευρωπαίους Παγκόσμιους πρωταθλητές. Μετά την Γαλλία και την Ιταλία, οι Ισπανοί πήραν το Μουντιάλ και στο αμέσως επόμενο δεν πέρασαν τη φάση των ομίλων! Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στους Γάλλους το 2002 και τους Ιταλούς το 2010, ενώ μία τετραετία νωρίτερα είχαν βρεθεί στην κορυφή του κόσμου.

Το ματς:

Στο πρώτο μέρος, η Χιλή κυριάρχησε και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου αντικατοπτρίζει πλήρως την εξέλιξη των πρώτων 45'. Η Ισπανία ήταν καλά κλεισμένη, προσπαθούσε μάταια να παίξει από τα άκρα και όταν ήθελε να δημιουργήσει από τον άξονα, η απουσία του Τσάβι ήταν εμφανέστατη. Στο 15' ο Αλόνσο δεν κατάφερε να νικήσει εξ' επαφής τον Κλαούντιο Μπράβο σε μία από τις ελάχιστες καλές ευκαιρίες των «φούριας ρόχας».

Στο 20' η Χιλή άνοιξε το σκορ με υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Αλέξις Σάντσες βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή των Ισπανών, γύρισε όμορφα την μπάλα στον Βάργκας, ο οποίος αφού έκανε προσποίηση στον Κασίγιας «έγραψε» το 1-0. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, στο 44' ο Αλέξις εκτέλεσε επικίνδυνο φάουλ και ο Κασίγιας απόκρουσε, όμως δεν έδιωξε μακριά την μπάλα. Για την ακρίβεια, την έστειλε πάνω στον Αρανγκούιθ που με το «μυτάκι» έκανε το 2-0 για τους Χιλιανούς.

Μόνο για ένα δεκάλεπτο η Ισπανία θύμισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια. Συγκεκριμένα, στο 48' και στο 53' οι Ισπανοί έχασαν... τα άχαστα! Αρχικά, ο Κόστα έχασε τετ-α-τετ, αφού ο Ίσλα πρόλαβε και έβαλε το πόδι του διώχνοντας σε κόρνερ. Στη συνέχεια, ο νεοαποκτηθείς επιθετικός της Τσέλσι γύρισε με ψαλιδάκι την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή του Μπράβο, αλλά ο Μπουσκέτς πλάσαρε προ κενής εστίας άουτ.

Η πίεση του πρώτου δεκαλέπτου στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε και οι Χιλιανοί ισορρόπησαν εκ νέου το ματς. Στο 69' μάλιστα, βρέθηκαν κοντά και στο τρίτο γκολ, όμως ο Ίσλα έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κασίγιας. Οι αλλαγές του Ντελ Μπόσκε δεν άλλαξαν τα δεδομένα και η Χιλή έκανε την μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας τους πρωταθλητές κόσμου. Βέβαια, ο Μπράβο πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ήταν αυτός που κράτησε το μηδέν για τους Χιλιανούς, παρά την πίεση των Ισπανών.

Που κρίθηκε: Στο δεύτερο γκολ των Χιλιανών που μπήκε στο 44'. Το προβάδισμα δύο τερμάτων άλλαξε ακόμα περισσότερο τα δεδομένα και το χρονικό του σημείο ήταν ένα δυνατό χτύπημα στην ήδη καταρρακωμένη ψυχολογία των Ισπανών

MVP του coppa.gr: Ο Αλέξις Σάντσες. Ο φορ της Μπαρτσελόνα μπορεί να μην σκόραρε όμως έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Από τα πόδια του άρχισε το πρώτο γκολ της νίκης της Χιλής, ενώ από φάουλ του ίδιου ήρθε και η ασταθής απόκρουση του Κασίγιας πριν το 2-0. Ο Σάντσες έδειξε και πάλι όρεξη, φαντασία και όταν χρειάστηκε να μοιράσει την μπάλα το έκανε δείχνοντας αλτρουϊσμό και στοιχεία μεγάλου παίκτη.

Συνθέσεις:

Ισπανία: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (Κόκε 45'), Ινιέστα, Πέδρο (Καθόρλα 76'), Σίλβα, Ντιέγκο Κόστα (Τόρες 64')

Χιλή: Μπράβο, Μεδέλ, Σίλβα, Χάρα, Ίσλα, Αρανγκούιθ (Γκουτιέρες 64'), Ντίαθ, Μένα, Σάντσες, Βιδάλ (Καρμόνα 88'), Βάργκας

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ