Η ημίγυμνη Κέιτ Γουίνσλετ σώζει την 90χρονη μητέρα του κροίσου από τη φωτιά - iefimerida.gr

Η ημίγυμνη Κέιτ Γουίνσλετ σώζει την 90χρονη μητέρα του κροίσου από τη φωτιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα της τροπικής καταιγίδας Αϊριν έπεσε το ιδιόκτητο, αξίας 60 εκατομμυρίων λιρών, νησί Νέκερ του Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Καραϊβική.
Αρχικά άνεμοι ταχύτητας 150 χιλιομέτρων την ώρα έπληξαν –τα ξημερώματα της Δευτέρας- τον επίγειο παράδεισο που φιλοξενεί τις 6 βίλες τις οποίες έχει κατασκευάσει ο πολυεκατομμυριούχος και στη συνέχεια ένας κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην κεντρική βίλα που έχει το όνομα «The Great House».

Στη βίλα κοιμόντουσαν 20 άτομα μεταξύ των οποίων η 90χρονη μητέρα του επιχειρηματία, Ιβ, η κόρη του Χόλι και η γνωστή ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ με τα παιδιά και τον φίλο της.

Η κατασκευή των σπιτιών είναι τέτοια (πέτρα και στέγες από κλαδιά δέντρων) που επέτρεψαν στις φλόγες να εξαπλωθούν ταχύτατα φτάνοντας σε ύψος 30 μέτρων και απειλώντας ανθρώπινες ζωές.

Εως ότου μάλιστα φτάσει στο κτίριο ο Μπράνσον που διαμένει σε άλλη βίλα, η βραβευμένη με Οσκαρ Κέιτ Γουίνσλετ, σχεδόν ημίγυμνη, είχε προλάβει να σώσει από βέβαιο θάνατο την υπέργηρη μητέρα του ιδιοκτήτη της Virgin.

Ο 61 ετών σήμερα Ρίτσαρντ Μπράνσον αγόρασε το νησί πριν από 32 χρόνια, το 1979, έναντι μόλις 180.000 λιρών.

Η αξιοποίησή του ξεκίνησε το 1982 και συνολικά χτίστηκαν σε αυτό 6 βίλες

Οπως είπε ο ίδιος ο Μπράνσον στο πρακορείο Reuters, η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την κυρίως έπαυλη. «Μέσα στο σπίτι βρίσκονταν περί τα 20 άτομα και όλοι κατάφεραν να ξεφύγουν και είναι καλά», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Ο γιος μου, ο Σαμ έτρεξε στο σπίτι και βοήθησε να βγουν όλοι έξω. Εκεί έμεναν η Κέιτ Γουίνσλετ, ο φίλος της και η οικογένεια της, η Χόλι και μερικοί φίλοι της. Ανάμεσα τους ήταν κι η μητέρα μου, την οποία κατάφεραν επίσης να απεγκλωβίσουν και είναι καλά».

Ο Μπράνσον είπε ακόμη ότι το γραφείο του βρισκόταν στην κεντρική έπαυλη του κτήματος και ότι έχασε χιλιάδες φωτογραφίες από τη φωτιά.

Πρόσθεσε επίσης, ότι σκοπεύει να ξαναχτίσει το σπίτι με τις 8 κρεβατοκάμαρες το συντομότερο δυνατό, καθώς εκεί είχε προγραμματιστεί ο γάμος της κόρης του Χόλι με τον Φρεντ Αντριους στις 20 Νοεμβρίου.

Πάντως το νησί είναι διαθέσιμο και προς ενοικίαση έναντι του ποσού των 34.000 λιρών για κάθε ημέρα παραμονής σε αυτό. Για μεμονωμένους επισκέπτες το κόστος είναι 1.115 λίρες τη βραδιά, πάντα all inclusive και με λογικό ΦΠΑ.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν μεταξύ άλλων στον επιχειρηματία ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ. Αξιοπρόσεκτη λεπτομέρεια. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το νησί, μαζί με τη μητέρα του Νταϊάνα το 1990.

Αλλοι διάσημοι που κατά καιρούς έχουν απολαύσει τη φιλοξενία του κροίσου, τις λευκές του παραλίες και τα καταγάλανα νερά οι Χάρισον Φορντ, Μαράια Κάρεϊ, Οπρα Γουίνφρεϊ, Τζάνετ Τζάκσον.

Το νησί αγοράστηκε που πήρε το όνομά του τον 17ο αιώνα από τον Ολλανδό ναύαρχο Γιόχαν Ντε Νέκερ πουλήθηκε τελικά στον Μπράνσον «κοψοχρονιά» από τον Λόρδο Γκόμπχαμ λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Ο κροίσος έχει μετατρέψει το νησί σε παράδεισο καθώς εκτός από τα προφανή, πισίνες, γήπεδα τένις κ.λπ., έχει ιδιωτικό καζίνο, υποβρύχιο και προσωπικό 60 ατόμων για να ικανοποιεί τις ανάγκες των... υψηλών του επισκεπτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ