Ιράκ: Στρατολογούνται και παιδιά -Σοκαριστικά στιγμιότυπα με εκτελέσεις στρατιωτών [βίντεο - εικόνες] - iefimerida.gr

Ιράκ: Στρατολογούνται και παιδιά -Σοκαριστικά στιγμιότυπα με εκτελέσεις στρατιωτών [βίντεο - εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κρίση μεγάλης κλίμακας εξελίσσονται οι συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών (σουνιτών) μελών του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και των υπόλοιπων Ιρακινών που είναι στην πλειοψηφία τους σιίτες, ενώ υπάρχει και μια μικρή χριστιανική κοινότητα.

Εικόνες που έρχονται από τη Βαγδάτη δείχνουν μικρά παιδιά και εφήβους να έχουν πάρει τα όπλα και να δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν την πόλη τους, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των σουνιτών. Τα στρατολογημένα παιδιά δείχνουν στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, να γνωρίζουν απόλυτα τον χειρισμό αυτόματων πολυβόλων. Παρόμοιες εικόνες, με παιδιά και εφήβους σε ρόλο επίδοξων μαχητών έρχονται και από την Μπάρσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ιράκ, 340 μίλια βορειοανατολικά από τη Βαγδάτη. Ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι αλ-Μαλίκι ανακοίνωσε ότι η Ιρακινή κυβέρνηση θα παραχωρήσει στρατιωτικό εξοπλισμό σε απλούς πολίτες που επιθυμούν να πολεμήσουν. Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε, οι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ιρακινής κυβέρνησης ανέρχονται σε χιλιάδες. Η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές με στόχο τους αντάρτες.

Ιράκ: Στρατολογούνται και παιδιά -Σοκαριστικά στιγμιότυπα με εκτελέσεις στρατιωτών [βίντεο - εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ιράκ: Στρατολογούνται και παιδιά -Σοκαριστικά στιγμιότυπα με εκτελέσεις στρατιωτών [βίντεο - εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ιράκ: Στρατολογούνται και παιδιά -Σοκαριστικά στιγμιότυπα με εκτελέσεις στρατιωτών [βίντεο - εικόνες] | iefimerida.gr 2

Την ίδια ώρα, στα χέρια των μελών του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε πέρασε η στρατηγικής σημασίας πόλη Ταλ Αφάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ. Η συγκεκριμένη πόλη ενώνει τη Μοσούλη με τη Συρία, προς την οποία αποτελεί δίοδο. Στόχος των μαχητών της οργάνωσης είναι η δημιουργία ενιαίου ισλαμικού κράτους στη Συρία και το Ιράκ, στη βάση της εφαρμογής μιας εξαιρετικά αυστηρής παραλλαγής της σαρία. Οι τζιχαντιστές έχουν ήδη καταλάβει τη Μοσούλη, τη Σαμάρα, το Τικρίτ (γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν), τη Φαλούτζα και το Ραμάντι και βρίσκονται πολύ κοντά στη Βαγδάτη, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα για το μέγεθος της κρίσης. Ήδη, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε τη Δευτέρα το Κογκρέσο σχετικά με την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού, 275 στο σύνολό τους, για την παροχή υποστήριξης και ασφάλειας στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Εν τω μεταξύ, σοκάρουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την ομαδική εκτέλεση Ιρακινών στρατιωτών από τους τζιχανιστές μαχητές. Στο βίντεο, ο διοικητής των Ισλαμιστών μαχητών διατάζει κι εξαναγκάζει τους αιχμαλώτους να επαναλάβουν μία φράση που δηλώνει στήριξη στους τζιχαντιστές. Οι στρατιώτες αναγκάζονται να επαναλάβουν τη λέξη: «Μπακίγια», που σημαίνει ότι «το Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε θα κυριαρχήσει».

Ιράκ: Στρατολογούνται και παιδιά -Σοκαριστικά στιγμιότυπα με εκτελέσεις στρατιωτών [βίντεο - εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ιράκ: Στρατολογούνται και παιδιά -Σοκαριστικά στιγμιότυπα με εκτελέσεις στρατιωτών [βίντεο - εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ