Οι 7 λόγοι για τους οποίους έχουμε συνέχεια φούσκωμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι 7 λόγοι για τους οποίους έχουμε συνέχεια φούσκωμα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι αφόρητα ενοχλητικό, εμποδίζει την κοινωνικότητά μας και απασχολεί όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το φούσκωμα δεν προκαλείται μόνο σε ένα βαρύ οικογενειακό γεύμα αλλά κάνει την εμφάνισή του για πολλούς λόγους.

Συμβαίνει επειδή το σώμα μας δυσκολεύεται να αποβάλλει τα αέρια που προσλαμβάνουμε όταν τρώμε. Αέρια δημιουργούνται με την κατάποση της τροφής αλλά και με την διεργασία της πέψης στο στομάχι και στα έντερα. Αν δεν αποβληθούν, τότε συγκεντρώνονται στο στομάχι και στα έντερα και η κοιλιά μας μοιάζει με φουσκωμένο μπαλόνι.
Αυτή η ενόχληση μπορεί να συμβεί κάθε στιγμή, μπορεί να διαρκέσει ώρες ενώ ακόμη και τα αντι-όξινα χάπια που καταναλώνουμε για να το καταπολεμήσουμε αποδεικνύονται αναποτελεσματικά.
Ιδού οι 7 λόγοι που προκαλούν το φούσκωμα:

Εχουμε στρες
Οταν το στρες μπαίνει στη ζωή μας, ορισμένα από τα ζωτικά μας όργανα αντιδρούν και προσβάλλεται το πεπτικό σύστημα, όπως αναφέρει η γιατρός Anne Nedrow στο Health.com.
Το στρες μπορεί να είναι από μόνο του παράγοντας για φουσκώματα στην κοιλιακή χώρα αλλά και τα νευρικά τικ που έχουμε τα προκαλούν. Το μάσημα τσίχλας, τα αεριούχα ποτά και ο αέρας που αναπνέουμε όταν είμαστε νευρικοί διοχετεύουν στο στομάχι αέρα που το σώμα μας αδυνατεί να απορροφήσει και να διοχετεύσει. Μπορούμε να κάνουμε γιόγκα, τρέξιμο, τζόκινγκ για να το καταπολεμήσουμε.



Τα φάρμακα το επιδεινώνουν

Το φούσκωμα έρχεται ορισμένες φορές ως συνέπεια άλλων φαρμάκων που παίρνουμε. Φάρμακα που περιέχουν λακτυλόζη ή σορμπιτόλ, ή το φάρμακο εναντίον του διαβήτη acarbose, είναι οι συνήθεις ύποπτοι.

Φάγαμε πολύ

Στο τελευταίο μας γεύμα ή δείπνο φάγαμε πολύ, άρα το φούσκωμα είναι μια φυσική συνέπεια. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity απέδειξε ότι όσοι τρώνε πολύ έχουν πάντα φούσκωμα.

Aλλοι λόγοι:


Μασάμε πολύ γρήγορα


Είμαστε αφυδατωμένοι

Τρώμε πολύ λιπαρά φαγητά


Εχουμε χρόνιο νόσημα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ