Εσκασε η πρώτη «βόμβα» στο Μουντιάλ: Η Κόστα Ρίκα εξέθεσε την Ουρουγουάη με 3 -1 - iefimerida.gr

Εσκασε η πρώτη «βόμβα» στο Μουντιάλ: Η Κόστα Ρίκα εξέθεσε την Ουρουγουάη με 3 -1

Εσκασε η πρώτη «βόμβα» στο Μουντιάλ: Η Κόστα Ρίκα εξέθεσε την Ουρουγουάη με 3 -1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή ήταν έκπληξη! Στον όμιλο της «φωτιάς» η Κόστα Ρίκα νίκησε με σκορ 3-1 την Ουρουγουάη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.Η «σελέστε» παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και παρά το προβάδισμα που της έδωσε ο Καβάνι στο 15' με πέναλτι, δεν κατάφερε να φτάσει στο τρίποντο.

Αντιθέτως, η Κόστα Ρίκα με φοβερά τρεξίματα και έναν Κάμπελ... δαιμονισμένο έφτασε σε μία σπουδαία ανατροπή. Στο 54' ο φορ της Άρσεναλ ισοφάρισε, στο 57' ο Ντουάρτε γύρισε το παιχνίδι και στο 84' ο Ουρένια «έγραψε» το τελικό 3-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.

Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Λουίς Σουάρες του οποίου η απουσία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το επιθετικό παιχνίδι της Ουρουγουάης που πλέον καλείται να πάρει θετικά αποτελέσματα με Αγγλία και Ιταλία για να έχει μέλλον στον θεσμό.

Το ματς:

Μετά τα πρώτα λεπτά, που οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους, η Ουρουγουάη πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 15' ο Γκοντίν σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο σέντερ μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν οφσάιντ. Ωστόσο, ο Έντισον Καβάνι κατάφερε να ανοίξει το σκορ λίγο αργότερα από τα «11 βήματα». Ο στράικερ της «σελέστε» νίκησε τον Νάβας και ευστόχησε στο πέναλτι που είχε κερδίσει ο Λουγκάνο, κάνοντας το 1-0. Η απόφαση του Φέλιξ Μπιρχ ήταν ορθή.

Στη συνέχεια, η Κόστα Ρίκα πήρε μέτρα στο γήπεδο και σταδιακά απείλησε. Στο 27' το εκπληκτικό σουτ του Τζόελ Κάμπελ πέρασε ξυστά από τα δοκάρια του Μουσλέρα, ενώ στο 31' ο Γκονζάλες μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά. Στο 42' ο τερματοφύλακας της «Γαλατά» έκανε κακή έξοδο, αλλά ο Γκονζάλες δεν βρήκε την μπάλα. Οι Κοσταρικανοί έδιναν τα μηνύματα για το τι μέλλει γενέσθαι στο δεύτερο μέρος...

Με το... καλημέρα της επανάληψης έφτασαν και πάλι κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μουσλέρα σταμάτησε την κεφαλιά του Ντουάρτε ενστικτωδώς. Στο 54' ο Κάμπελ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Η αιχμή του δόρατος της Κόστα Ρίκα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και «εκτέλεσε» τους Ουρουγουανούς για το 1-1. Ο Ντουάρτε έκανε ό,τι δεν κατάφερε νωρίτερα, σκοράροντας με το κεφάλι στο 57' (από θέση οφσάιντ) και ολοκληρώνοντας την ανατροπή, διαμορφώνοντας παράλληλα το 2-1. Μαγικό το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου για την Κόστα Ρίκα...

Η τελική αντεπίθεση δεν ήρθε ποτέ για την Ουρουγουάη που ήταν κατώτερη των περιστάσεων και με εξαίρεση την κεφαλιά του Καβάνι στο 70' που έδιωξε ο Νάβας, δεν κατάφερε να απειλήσει. Η Κόστα Ρίκα ήταν πολύ καλά στημένη και το γκολ του Ουρένια στο 84' ήταν το... κερασάκι στην τούρτα. Έτσι, η ομάδα του Κάμπελ έφτασε στην πρώτη μεγάλη έκπληξη του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Μάξι Περέιρα κλώτσησε εκτός φάσης τον Κάμπελ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Γερμανού διαιτητή.

Που κρίθηκε: Στην απουσία του Σουάρες. Χωρίς τον «πιστολέρο» της η Ουρουγουάη ήταν εγκλωβισμένη και προβλέψιμη στην επίθεση και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

MVP του coppa.gr: Ο Τζόελ Κάμπελ. Ο επιθετικός της Άρσεναλ που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό φέτος ήταν πάρα πολύ καλός, σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας του, «έφτιαξε» το τρίτο, απείλησε άλλες δύο φορές την εστία του Μουσλέρα και κέρδισε την κόκκινη κάρτα του Περέιρα στο φινάλε.

Συνθέσεις:

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Κάσερες, Γκοντίν, Λουγκάνο, Περέιρα, Ροντρίγκες (Ερνάντεζ 76'), Γκαργκάνο (Γκονσάλες 60'), Αρεβάλο, Στουάνι, Φορλάν (Λοδέιρο 60'), Καβάνι

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκαμπόας, Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίας, Μπόρχες, Ρουίς (Ουρένια 83'), Μπολάνιος (Μπαράντες 89'), Τεχέδα (Κουμπέρο 74'), Κάμπελ

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ