Η Χιλή δεν πλήρωσε την υπεροψία της -Νίκη με 3-1 επί της Αυστραλίας - iefimerida.gr

Η Χιλή δεν πλήρωσε την υπεροψία της -Νίκη με 3-1 επί της Αυστραλίας

Η Χιλή δεν πλήρωσε την υπεροψία της -Νίκη με 3-1 επί της Αυστραλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπεροψία, λένε, πληρώνεται ακριβά. Οι Χιλιανοί, όμως, πήραν άλλη μία... ευκαιρία και πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο στο Μουντιάλ, επικρατώντας των αξιόμαχων Αυστραλών με σκορ 3-1!

Τα «όλε, όλε» από την εξέδρα στο 15', σε συνδυασμό με την αγωνιστική καθίζηση των Λατίνων μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματός τους (στο 12' σκόρερ ο Σάντσες και στο 14' ο Βαλδίβια), έδωσαν την ευκαιρία στα «καγκουρό» να μειώσουν αρχικά με την κεφαλιά του Κέιχιλ στο 35' και να χάσουν αργότερα μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν τουλάχιστον το βαθμό. Το τελικό σκορ και ενώ όλοι είχαν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Μποσεζούρ.

Με τη νίκη της αυτή, η εθνική Χιλής ανέβηκε στην κορυφή του Β' Ομίλου με τρεις βαθμούς, σε ισοβαθμία με την Ολλανδία που νωρίτερα διέσυρε την Ισπανία με σκορ 5-1.

Το ματς:

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πριν καν περάσει το αναγνωριστικό 20λεπτο, όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε το ξεμούδιασμα των ομάδων. Οι Χιλιανοί ήξεραν ότι η δυναμική της Αυστραλίας δεν ήταν τέτοια που θα τους κρατούσε μαγκωμένους και επιβεβαιώθηκαν. Με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, οι Λατίνοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 12' με το σουτ του Αλέξις Σάντσες και δύο λεπτά αργότερα να χτίσουν απόσταση ασφαλείας χάρη στο πολύ όμορφο τέρμα του Βαλδίβια!

Τα πάντα έμοιαζαν εύκολα... Και όμως, οι Αυστραλοί δεν το έβαλαν κάτω και με πίεση διαρκείας- και αντιλαμβανόμενοι την αστάθεια των αντιπάλων στα μετόπισθεν- εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και κατάφεραν να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, μειώνοντας στο 35' με την κεφαλιά του Τιμ Κέχιλ! Οι Χιλιανοί πλήρωσαν τελικά την αδικαιολόγητη αγωνιστική τους καθίζηση και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους μεν, ανασφαλές δε 2-1.

Μια από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Χιλιανοί συνέχιζαν να παίζουν με τη «φωτιά» και οι Αυστραλοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να φύγουν στην κόντρα. Ο Τιμ Κέιχιλ παρέμεινε η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου και μάλιστα λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως στο 53' το τέρμα που σημείωσε δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ. Οι Λατίνοι προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να απειλήσουν, όμως με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία του Βάργκας στο 61'- όταν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Γουίλκινσον- δεν είχαν κάτι περισσότερο να επιδείξουν.

Αντίθετα, οι «socceroos» επέμειναν για το δεύτερο γκολ, αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Ο Μπρεσιάνο βρέθηκε σε θέση για γκολ και αστόχησε, ενώ ορισμένες επελάσεις του Λέκι μέσα στην περιοχή δεν είχαν αποδέκτη. Κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ άπαντες είχαν αρχίσει να συμβιβάζονται με το τελικό αποτέλεσμα, ήρθε το σουτ του Μποσεζούρ στις καθυστερήσεις να «τελειώσει» το ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Που κρίθηκε: Στην επέμβαση του Μπράβο στο εντυπωσιακό σουτ του Μπρεσιάνο (56') που διατήρησε το προβάδισμα της Χιλής, τη στιγμή που ο Αυστραλοί είχαν πάρει τα πάνω τους και κυνηγούσαν την ισοφάριση.

MVP: Ο Αλέξις Σάντσες έκανε τα πάντα. Σημείωσε το πρώτο γκολ της Χιλής και... σέρβιρε το δεύτερο λίγα λεπτά αργότερα στον Βαλβίδια, ενώ ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν από τους ελάχιστους της ομάδας του πάλεψε για ακόμη ένα τέρμα.



Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χιλή (Σαμπάολι): Μπράβο, Μένα, Χάρα, Μεδέλ, Ίσλα, Βιδάλ (60' Γκουτιέρες), Ντίας, Αρανγκούις, Βάργκας (88' Πινίγια), Βαλβίδια (68' Μποσεζούρ), Σάντσες

Αυστραλία (Ποστέκογλου): Ράιαν, Ντέιβιντσον, Σπιράνοβιτς, Ουίλκινσον, Φράνιτς (49' ΜακΓκόβαν), Μίλιγκαν, Γιεντίνακ, Όαρ (69' Χάλοραν), Μπρεσκιάνο (78' Τροϊζι), Λέκι, Κέιχιλ

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Αυστραλία χιλή Μουντιάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ