Σεμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners στις 19 Ιουνίου: Πείτε «καλημέρα» στον δημιουργικό σας εαυτό - iefimerida.gr

Σεμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners στις 19 Ιουνίου: Πείτε «καλημέρα» στον δημιουργικό σας εαυτό

Σεμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners στις 19 Ιουνίου: Πείτε «καλημέρα» στον δημ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τι κάνεις όταν το παλιό αργεί να πεθάνει και το καινούριο αργεί να γεννηθεί»; «Ξεκλειδώνεις τη δημιουργικότητά σου» είναι η απάντηση του lead trainer του Center for Advanced Coaching (CAC) των ΗΠΑ, Hendre D. Coetzee.Σε μία χρονική συγκυρία που η Ελλάδα αναζητά νέα επιχειρηματική ταυτότητα και κουλτούρα, ώστε να βγει από την ατέρμονη κρίση, ο διεθνούς φήμης executive coach καλεί τους Έλληνες και τις ελληνικές επιχειρήσεις να ξεκλειδώσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις.

Με το σκεπτικό ότι η δημιουργικότητα, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να καλλιεργηθεί και στους «κοινούς θνητούς», ανοίγοντας δρόμους που διαφέρουν από την πεπατημένη και οδηγούν στην επαγγελματική δικαίωση, ο Coetzee μεταφέρει στο ελληνικό κοινό το «εγχειρίδιο» για τη δημιουργική αφύπνιση.

Από το βήμα του τρίτου σεμιναρίου ηγεσίας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 19 Ιουνίου, με τον τίτλο «Wake Up your Creative Mind! - Ξυπνήστε τη Δημιουργικότητά σας!», θα εξηγήσει ότι η δημιουργικότητα είναι η κινητήριος δύναµη που µας επιτρέπει να διαπρέπουµε, ακόµα και σε δύσκολους καιρούς, ανεξάρτητα από τους εξωγενείς παράγοντες. Αν και, όπως διαπιστώνει, σε οικονοµικές συνθήκες όπως αυτές που διανύουµε, συνήθως επιλέγουµε την εύκολη λύση που σηµαίνει µικρότερο ρίσκο και έµφαση στην επιβίωση, η πραγματική πρόκληση για την ελληνική επιχείρηση και τον Έλληνα σήμερα είναι να πυροδοτήσουν το δικό τους δημιουργικό οίστρο.

Βιωματικό workshop

Το φετινό σεμινάριο ηγεσίας, το οποίο θα είναι ένα βιωματικό workshop, έρχεται να δώσει απάντηση σε εκείνους που δεν επιθυμούν απλά να επιβιώσουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αλλά επιθυμούν να θριαμβεύσουν. Απευθύνεται δηλαδή σε όσους καλούνται να είναι δημιουργικοί και καινοτόμοι στους τομείς της ηγεσίας, της επιχειρηματικότητας, της διοίκησης, των πωλήσεων, της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, του marketing, της έρευνας και της ανάπτυξης υπηρεσιών/προϊόντων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απογειώσουν τη σκέψη τους και να δώσουν ώθηση στους στόχους τους, να μάθουν και να εφαρμόσουν τεχνικές βασισμένες στις νευροεπιστήμες, προκειμένου να καλλιεργήσουν την καινοτόμο σκέψη τους και να φέρουν τις επιθυμητές αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

Παράλληλα, θα ανακαλύψουν τις τεχνικές εκείνες που θα τους βγάλουν από το αδιέξοδο και θα τους βοηθήσουν να οραματιστούν τις συναρπαστικές δυνατότητες που γεννιούνται μέσα από τη διαδικασία της βαθιάς επίγνωσης, αλλά και να αμφισβητήσουν την κατεστημένη σκέψη, αποκομίζοντας φρέσκιες ιδέες που έχουν άμεση εφαρμογή σήμερα.

Έλλειμμα δημιουργικότητας

Ωστόσο, από έρευνα που διενήργησε τον περασμένο Μάιο η SARGIA Partners, προκύπτει ότι ακόμη και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρα για τις ελληνικές επιχειρήσεις τα μεγάλα πλεονεκτήματα της "δημιουργικότητας" και πώς μπορεί να επηρεάσει θετικά την επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. Ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας είναι οι απαντήσεις που δόθηκαν από τα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή, σχετικά με το πώς εμπνέονται δημιουργικά. Περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν ότι πηγή έμπνευσης αποτελεί η συζήτηση με την ομάδα όπου μοιράζονται τις ιδέες τους (brainstorming), αλλά και το άμεσο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Είναι όμως αυτές οι μοναδικές πηγές;

Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο Σεμινάριο Ηγεσίας «Wake Up your Creative Mind! - Ξυπνήστε τη Δημιουργικότητά σας!» που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, στο BALUX Privé στη Γλυφάδα.

Οι coaches

«Πυροδότες του εγκεφάλου» των συμμετεχόντων του σεμιναρίου θα είναι ο Hendre D. Coetzee και η κυρία Γεωργία Καρτσάνη.

Ο Hendre D. Coetzee είναι διεθνούς φήµης Executive Coach και ιδρυτής της Αµερικάνικης σχολής, Center for Advanced Coaching. Είναι συγγραφέας του 90-Day Turn System, µιας συστηµικής µεθοδολογίας Leadership Coaching που έχει χρησιµοποιηθεί ευρέως από εταιρίες του Fortune 500 και από συµβουλευτικές επιχειρήσεις για να δηµιουργηθούν προσαρµοσµένες διαδικασίες Coaching σε διαφόρους τοµείς της επιχείρησης.

Η Γεωργία Καρτσάνη είναι ιδρυτής και CEO της SARGIA Partners, πρωτοπόρου εταιρείας η οποία παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης στελεχών άµεσα συνδεόµενες µε την επιχειρησιακή στρατηγική. Επίσης, έχει ιδρύσει το Ελληνικό και Ρουµάνικο Παράρτηµα του µη κερδοσκοπικού οργανισμού, CEO Clubs Int'l.

Για δηλώσεις συμμετοχής, χρησιμοποιείστε την φόρμα εγγραφής εδώ

Σεμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners στις 19 Ιουνίου: Πείτε «καλημέρα» στον δημιουργικό σας εαυτό | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ