Μέχρι 131.000 ευρώ η αποζημίωση για κάθε αγνοούμενο επιβάτη του μοιραίου Μπόινγκ -Οι συγγενείς μπορούν να λάβουν τμήμα του ποσού [Εικόνες] - iefimerida.gr

Μέχρι 131.000 ευρώ η αποζημίωση για κάθε αγνοούμενο επιβάτη του μοιραίου Μπόινγκ -Οι συγγενείς μπορούν να λάβουν τμήμα του ποσού [Εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συγγενείς των επιβατών του χαμένου Μπόινγκ ξεκίνησαν να λαμβάνουν κομμάτι της συνολικής αποζημίωσης ύψους 36.000 ευρώ και η πλήρης αποζημίωση που μπορούν να διεκδικήσουν για κάθε αγνοούμενο ανέρχεται στα 131.000 ευρώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC.

Έξι οικογένειες από τη Μαλαισία και μία από την Κίνα έχουν ήδη λάβει αποζημιώσεις ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες ερευνούν τις οικονομικές διεκδικήσεις 40 ακόμη κινεζικών οικογενειών.Οι αποζημιώσεις καταβάλλονται από μια κοινοπραξία υπό την γερμανική Allianz.

Μέχρι 131.000 ευρώ η αποζημίωση για κάθε αγνοούμενο επιβάτη του μοιραίου Μπόινγκ -Οι συγγενείς μπορούν να λάβουν τμήμα του ποσού [Εικόνες] | iefimerida.gr 0

Υπενθυμίζεται ότι η μοιραία πτήση MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο και μέχρι σήμερα αγνοείται.

Ο Χάμζα Ζαϊνουντίν υφυπουργός Εξωτερικών της Μαλαισίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κηρύξει ακόμη χαμένο το αεροπλάνο και γι' αυτό δεν μπορούν οι συγγενείς να λάβουν την πλήρη αποζημίωση «Όταν συζητάμε για την πλήρη αποζημίωση, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ανακοινώσουμε ότι έληξε το ζήτημα με την τραγωδία της πτήσης MH370» είπε χαρακτηριστικά.

Οι περισσότεροι από τους συγγενείς των αγνοουμένων αρνούνται να δεχτούν ότι έχασαν κάποιον από την οικογένεια τους ενώ μια ομάδα από οικογένειες αγνοουμένων αποφάσισαν από κοινού να επιδιώξουν τη συγκέντρωση περίπου 3,7 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να ερευνηθεί περαιτέρω η εν λόγω εξαφάνιση, καλώντας όποιον έχει πληροφορίες να τις καταθέσει.

Φωτογραφίες: Reuters, BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ