Οι διοικητικοί υπάλληλοι «βάζουν» λουκέτο στα Πανεπιστήμια -Προχωρούν σε τριήμερη απεργία - iefimerida.gr

Οι διοικητικοί υπάλληλοι «βάζουν» λουκέτο στα Πανεπιστήμια -Προχωρούν σε τριήμερη απεργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τριήμερη κινητοποίηση, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια και ζητούν από το νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να μην απολυθούν όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα οι διοικητικοί υπάλληλοι θα απεργήσουν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή ζητώντας να μην απολυθεί κανείς από όσους υπαλλήλους τέθηκαν σε αυτά τα ιδρύματα σε διαθεσιμότητα, ενόψει της λήξης αυτής στις 13 Ιουνίου.

Πρόκειται για ακόμα ένα πονοκέφαλο που αντιμετωπίζει ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρβος, ο οποίος δεν πρόλαβε καλά καλά να ορκιστεί χθες και σημειώθηκε κατάληψη στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Βουκουρεστίου.

Υπενθυμίζεται πως καθηγητές των Επαγγελματικών Λυκείων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα κατέλαβαν τα γραφεία του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου και ζητούσαν να συναντηθούν μαζί του.

Οι καθηγητές με εκπρόσωπο τον κ. Κικάκη, λίγο πριν από την προγραμματισμένη ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης πήγαν αιφνιδιαστικώς στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας που στεγάζεται το γραφείο, μπήκαν μέσα και ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο, προκειμένου να του υπενθυμίσουν το σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει, αυτό της διαθεσιμότητας των καθηγητών.

Μάλιστα, σήκωσαν και πανό που γράφει: «Όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, επιστροφή καθηγητών-μαθητών στα σχολεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ