Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο: Θέλω σοβαρότητα, πολλή δουλειά, λίγα λόγια -Σας θέλω μάχιμους - iefimerida.gr

Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο: Θέλω σοβαρότητα, πολλή δουλειά, λίγα λόγια -Σας θέλω μάχιμους

Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο: Θέλω σοβαρότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη του ομιλία στο νέο υπουργικό συμβούλιο πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι ο στόχος παραμένει ίδιος και δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην ανάπτυξη, την αισιοδοξία και την ελπίδα.Ο Αντώνης Σαμαράς καλωσόρισε τους νέους υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς σημειώνοντας: «Το νέο κυβερνητικό σχήμα συμβολίζει μια νέα μέρα για τη χώρα και μια νέα φάση για τη μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης των τελευταίων ετών.Είστε έμπειροι, είστε πιο ξεκούραστοι και εύχομαι να δώσετε την ώθηση που χρειάζεται η συλλογική αυτή προσπάθεια».

Τους συμβούλευσε, ακόμη, να είναι σε συνεχή επαφή, για τον πρώτο καιρό, με τους προκατόχους τους ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που υπάρχουν.

«Αναλαμβάνετε ένα δύσκολο έργο, θέλει πολλή δουλειά, συνολική προσπάθεια, αλλά τώρα είμαστε κοντά στον τερματισμό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος σε εκείνους που ήταν μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης και βρέθηκαν και στο νέο υπουργικό σχήμα, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε «συνεχίστε με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια ένταση την προσπάθεια. Ξέρετε την ατζέντα και πρέπει τώρα να ανεβάσουμε τους ρυθμούς».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε μπροστά σε όλο το υπουργικό συμβούλιο ότι «πάμε για να εξαντλήσουμε την τετραετία. Χρειάζεται σοβαρότητα, πολλή δουλειά και λίγες κουβέντες».

«Σας θέλω μάχιμους, σε ετοιμότητα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Σε όλους θυμίζω ποιες είναι οι τρεις μας προτεραιότητες: Ο πολίτης, το δημόσιο συμφέρον και το αύριο της χώρας», είπε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμη και για τις επιδόσεις της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέροντας ότι επιτέλεσε σύντομα ένα σημαντικό έργο.

«Πριν από 2 χρόνια πολλοί πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, τώρα όλοι μας δίνουν εύσημα, αλλά ότι πετύχαμε οφείλεται κυρίως στις θυσίες του ελληνικού λαού. Οφείλεται ακόμη και στην αποφασιστικότητα της κυβερνητικής συνεργασίας, αλλά και και στους βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση σε όλες τις δύσκολες στιγμές και τις πολύ δύσκολες αποφάσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «Τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά και αυτό το πιστώνεται η χώρα και όχι μόνο η κυβέρνηση. Η χώρα είναι πολύ πιο αξιόπιστη και πιο δυνατή,. Αντιμετωπίζει το μέλλον με πολύ μεγάλη αισιοδοξία».

«Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον. Μέχρι τώρα προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε την καταστροφή γιατί κουβαλούσαμε τις αμαρτίες του παρελθόντος. Δεν ήταν εύκολο να είσαι υπουργός τα τελευταία δύο χρόνια. Να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις και να δέχεσαι καθημερινά επιθέσεις» επισήμανε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «Κάθε υπουργός που υπηρέτησε την προηγούμενη κυβέρνηση πρόσφερε πολλά και κέρδισε πολλά. Αποτελεί ένα πολιτικό κεφάλαιο και ασφαλώς θα αξιοποιηθεί στο μέλλον».

Τι ανάφερε για τα επόμενα βήματα

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της ομιλίας του, αναφέρθηκε και στις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος, να βγει η χώρα από τα Μνημόνια και την κρίση, να προωθήσει η κυβέρνηση όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, να επιταχυνθεί η ανάπτυξη.

«Γιατί η ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει, τώρα ήρθε η ώρα για την ανάπτυξη, χωρίς να κυλήσουμε σε ελλείμματα και ύφεση» είπε ο πρωθυπουργός στρέφοντας το βλέμμα του προς τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς, μίλησε και για τα όσα θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιουλίου και αποτελούν έργο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά:

Σημείωσε, ακόμη, ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση έχει προγραμματιστεί ο οδικός χάρτης για μείωση των φορολογικών βαρών στα επόμενα χρόνια και ανακοίνωσε ότι οι πρώτες ενέργειες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

«Πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι θα υποχωρήσουν οι φορολογικοί συντελεστές στα επόμενα χρόνια χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς,.

Μίλησε, ακόμη, για την τελευταία κρίσιμη διαπραγμάτευση που αφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας ότι «μετά την επιτυχή έκβαση αυτής της διαπραγμάτευσης το ελληνικό χρέος θα αναδειχθεί και επισήμως βιώσιμο δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης, επενδύσεων και απασχόλησης».

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η ανεργία έχει σταματήσει να ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες και πως μειώνεται και σε ποσοστό και σε αριθμούς.

«Η τάση απασχόλησης έχει γυρίσει προς τα πίσω. Υπάρχουν προοπτικές μεγάλης μείωσης στα επόμενα χρόνια και στόχος είναι να γυρίσει προς τα πάνω, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που είναι άνεργα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αφήσει και σαφείς αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «κάποιοι επιμένουν στη μιζέρια και την απαισιοδοξία. Χαίρονται σε κάθε δυσκολία, αμφισβητούν κάθε επιτυχία, κερδοσκοπούν στην απελπισία, ενοχλούνται και παρακαλούν να συμβούν τα χειρότερα. Τους αφήνουμε πίσω να βράζουν στο ζουμί τους».

«Φέραμε σταθερότητα, πετύχαμε την αλλαγή και αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί το καλύτερο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το μετατρέψουμε σε αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και ελπίδα. Ολοι ξέρουν πια πως το μπορούμε» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Βενιζέλος: Ο ελληνικός λαός επέλεξε σταθερότητα -Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση των αδικιών

Ο ελληνικός λαός επέλεξε σταθερότητα», ανέφερε, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έδειχνε ελαφρώς καταπονημένος από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Βασιζόμαστε σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Δείξαμε ότι αποκλείονται νέα μέτρα λιτότητας. Το πρωτογενές πλεόνασμα μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα και σε αναπτυξιακό εφαλτήριο. Στόχος είναι η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Το χρέος αυτό έχει κουρευτεί κατά 180 δισ. ευρώ, περίπου 80% του ΑΕΠ. Ό,τι θα γίνει θα είναι με παραμετρικές αλλαγές, που σημαίνουν μείωση δίχως να ανοίγουμε μέτωπα με αλλά κοινοβούλια. Πρέπει και οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι αλλάξαμε φάση» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε «Το θέαμα μίας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα δυσκολεύει τις προσπάθειες. Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και όσοι περιμένουν έναν νέο μνημόνιο θα απογοητευθούν. Προτεραιότητά μας είναι τώρα η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να συμβάλλει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και συναίνεση στα βασικά».

ΣΥΡΙΖΑ: «Νέα μέρα» με μνημονιακή συνταγή και φθαρμένα, καταστροφικά υλικά

«Η ''νέα μέρα'' που ξημερώνει για τη χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έχει την ίδια μνημονιακή συνταγή, με τα ίδια φθαρμένα και καταστροφικά υλικά. Τίποτα απολύτως δεν επιβεβαιώνει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για βιωσιμότητα του χρέους και έξοδο από την κρίση, οι οποίες μάλιστα λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα που δημοσιεύεται και η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προαναγγέλλει νέα μνημονιακά μέτρα, ύψους 7,7 δις, για την επόμενη τετραετία, διαψεύδοντας κάθε κυβερνητικό ισχυρισμό περί τέλους των μνημονίων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Σαμαράς, όμως, συνεχίζει να υπόσχεται τη «Γη της Μνημονιακής Επαγγελίας», να εξαπατά συνειδητά τον ελληνικό λαό και να υπερασπίζεται ανενδοίαστα τα συμφέροντα των δανειστών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία ΑΠΕ- ΜΠΕ, Παντελής Σαϊτάς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ