Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο - iefimerida.gr

Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο καθώς συζητείται η αίτηση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητεί να ανασταλεί προσωρινά η υπ΄ αριθμ. 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε η επανατοποθέτηση των υπαλλήλων καθαρισμού.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την επίμαχη απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση των καθαριστριών και αναγνώρισε ότι η κατάσταση της διαθεσιμότητας που τέθηκαν, λόγω κατάργησης των θέσεων τους, συνιστά άκυρη καταγγελία των εργασιακών τους συμβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, θα υποστηρίξει ότι η επίμαχη πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του, καθώς αρμόδια για να επιλύσουν το ζήτημα των καθαριστριών είναι τα Διοικητικά και όχι τα Πολιτικά δικαστήρια.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών θα υποστηρίξει ότι το δικαστήριο ερμηνευσε εσφαλμένα την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών συνεπαγόταν αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης εργασίας τους και όχι τη θέση τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, επέβαλλαν την κατάργηση των θέσεων. Σκοπός αυτού του μέτρου σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, είναι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πιο σοβαρή οικονομική κρίση που γνωρίζει η χώρα μας, θα σημειώσει το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου θα υποστηρίξουν ότι το Δημόσιο από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ δεν κωλύεται να καταργεί οργανικές θέσεις υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν μονιμότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ