Η «καυτή ατζέντα» που περιμένει το νέο υπουργό Οικονομικών: Στο προσκήνιο φορολογία, ασφαλιστικό, Δημόσιο - iefimerida.gr

Η «καυτή ατζέντα» που περιμένει το νέο υπουργό Οικονομικών: Στο προσκήνιο φορολογία, ασφαλιστικό, Δημόσιο

Η «καυτή ατζέντα» που περιμένει το νέο υπουργό Οικονομικών: Φορολογία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμεσα αναμένεται να «πιάσει δουλειά» ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με σημαντικές προκλήσεις από τις πρώτες κιόλας ημέρες του στο υπουργείο.Ο κ. Χαρδούβελης θα πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας για να υλοποιοηθούν μια σειρά από προαπαιτούμενα, ενώ, σε λίγες ημέρες θα έχει και την πρώτη γνωριμία με τους εκπροσώπους της Τρόικα οι οποίοι θα βρεθούν για επίσκεψη -αστραπή στην Αθήνα.

Στον τομέα των μεταρρυθμίσεων τα μέτωπα είναι αρκετά με πρώτο το δημοσιονομικό κενό και το πως αυτό θα καλυφθεί. Κυβέρνηση και Τρόικα έχουν ήδη συμφωνήσει στην επιμήκυνση μέτρων που λήγουν (όπως η έκτακτη εισφορά, αλλά με διαφορετικούς συντελεστές).

Επιπλέον, στον τομέα της φορολογίας επίκειται καταγραφή όλων των φοροαπαλλαγών και κατάργηση (από την 1 /1/ 15) όλων των αναποτελεσματικών και άδικων.

Ενα ακόμη ζήτημα που θα πρέπει να εξετασθεί άμεσα είναι η περαιτέρω εφαρμογή της μεταρρύθμισης του μισθολογίου στο Δημόσιο και ο εξορθολογισμός του μισθολογίου ούτως ώστε να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Τέλος, η «καυτή» πατάτα είναι οι νέες απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς το 2015 θα χρειαστεί να αποχωρήσουν άλλοι 2.000 υπάλληλοι, ενώ μέσα στα προαπαιτούμενα είναι και η αξιολόγηση εκείνων των υπηρεσιών που μπορούν να δοθούν σε ιδιώτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ