«Oταν βιάζουμε, νιώθουμε ελεύθεροι» -Μαρτυρίες στρατιωτών του Κονγκό - iefimerida.gr

«Oταν βιάζουμε, νιώθουμε ελεύθεροι» -Μαρτυρίες στρατιωτών του Κονγκό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα περιστατικά βιασμών γυναικών από στρατιώτες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στο Κονγκό, το 12% των γυναικών δηλώνουν οτι έχουν βιαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους ενώ παραπάνω απο 1.150 γυναίκες καθημερινά πέφτουν θύματα βιασμού, μάλιστα τα θύματα βιάζονται κατόπιν εντολής που δίνεται από διοικητές στους νεότερους στρατιώτες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent.

Ανατριχίλα προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις στρατιωτών που παραδέχονται τις αποτρόπαιες πράξεις τους.«Είναι αλήθεια, εδώ βιάζουμε.Βρήκαμε γυναίκες που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. Την βλέπεις, την πιάνεις, την πηγαίνεις σε απομονωμένο μέρος και κάνεις ό,τι είναι να κάνεις μαζί της» παραδέχεται στρατιώτης στην εφημερίδα Independent και χωρίς δισταγμούς αποκαλύπτει ότι όταν βιάζει νιώθει ελεύθερος «Μερικές φορές τη σκοτώνεις. Όταν τελειώσεις με το βιασμό της τότε σκοτώνεις και το παιδί της. Όταν βιάζουμε, νιώθουμε ελεύθεροι».

Η Μάσικα υπήρξε θύμα βιασμού όταν ήταν έφηβη και μάλιστα απο τον δάσκαλο της, αργότερα βιάστηκε απο μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης μαζί με τις κόρες τις αφού πρώτα αφαίρεσαν τη ζωή απο τον άντρα της.Η οδυνηρή περιπετεια την οδήγησε να ιδρύσει ένα κέντρο για τις κακοποιημένες γυναίκες: «Με ακινητοποίησαν και άρχισαν να με αγγίζουν. Τότε άρχισαν να βιάζουν όλες τις γυναίκες που βρίσκονταν στην εστία του κέντρου» δηλώνει η Μάσικα, της οποίας ο αγώνας έχει εξαγριώσει τους στρατιώτες με αποτέλεσμα να γίνει στόχος τους.

Τα λόγια της Μάσικα σοκάρουν «Με έχουν δείρει, με έχουν βασανίσει και με έχουν αφήσει να πεθάνω. Σε μία από τις περιπτώσεις, ένας στρατιώτης με βίασε με το πόδι του.Όταν τέλειωσε με έφτυσε. Τότε ήταν που νόμιζα ότι θα με σκότωνε. Με έχει στοιχειώσει αυτή η εικόνα», συμπληρώνει η Μάσικα η οποία χωρίς να πτοείται συνεχίζει τον αγώνα της για τις σεξουαλικά κακοποιημένες γυναίκες της Λαικής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κονγκό βιασμοί γυναίκες Independent
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ