Στα ύψη η ύφεση - Μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 5,3% - iefimerida.gr

Στα ύψη η ύφεση - Μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 5,3%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από 4,5% έως και 5,3% θεωρεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι θα κινηθεί η ύφεση για το 2011. Αυτό ανέφερε στη διάρκεια των επαφών που είχε σήμερα με τους κοινωνικούς εταίρους (ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ) ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Κατά την έξοδό του από τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος, δήλωσε ότι ο κ. Βενιζέλος υπολογίζει ότι η ύφεση θα κυμανθεί μεταξύ 4,5% και 5,3% φέτος.

Ο υπουργός Οικονομικών μετά από τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς δήλωσε πως το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα από τα πρώτα θέματα που πρέπει να συζητηθούν κατά το διάλογο για το νέο φορολογικό σύστημα. Άφησε μάλιστα ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο «εκλογίκευσης» των φορολογικών συντελεστών.

Από την πλευρά τους τόσο η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) όσο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ) ζήτησαν αλλαγές στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, κατά τη συνάντησή τους με τον κ. Βενιζέλο.

'Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες αποσπασματικές ρυθμίσεις και αναποτελεσματικά μέτρα. Η ασθενική αγορά δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στα τακτικά, ούτε στα έκτακτα φορολογικά μέτρα που επιβάλλονται χωρίς κανένα όριο'', ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ