Οργιο φημών -Ακούγεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών η Ιωάννα Παπαδοπούλου, των ομώνυμων μπισκότων [εικόνες] - iefimerida.gr

Οργιο φημών -Ακούγεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών η Ιωάννα Παπαδοπούλου, των ομώνυμων μπισκότων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθώς η ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου είναι θέμα ωρών φουντώνει η σεναριολογία για το όνομα του ανθρώπου που θα κάτσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών.

Μετά το όνομα του ομογενή καθηγητή οικονομικών Νίκου Οικονομίδη που ακούστηκε έντονα χθες, σήμερα αλλά ένα όνομα έκπληξη φημολογείται έντανα για τη θέση του τσάρου της οικονομίας. Αυτό της Ιωάνννας Παπαδοπούλου, των ομώνυμων μπισκότων.

Κληρονόμος της γνωστής βιομηχανίας μπισκότων, πετυχημένη επιχειρηματίας, αφού το 2007 τα έβαλε με τον πολυεθνικό κολοσσό Danone, παίρνοντας πίσω το ποσοστό που είχε καρπωθεί στην εταιρεία, διαφορετική... εργοδότης αφού αποφάσισε να μην κάνει απολύσεις αλλά και μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων όπως έκανε ο ανταγωνισμός αλλά να περάσει το δικό της θετικό μήνυμα και να δώσει στους συνεργάτες της -δεν της αρέσει ο όρος εργαζόμενος- αυξήσεις μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει η επίσημη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.

Η κυρία Παπαδοπούλου άρχισε να ασχολείται με την επιχείρηση από την ηλικία των 10-11 ετών -όποτε δεν είχε σχολικές υποχρεώσεις- κάνοντας όλες τις απαραίτητες δουλειές, από εργάτρια έως καθαρίστρια, προκειμένου να αποκτήσει αυτά που θέλει.

Αποφοιτώντας από τη Σχολή Χιλλ, αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές της στην Αγγλία, στη Χημεία Τροφίμων. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της επιστρέφει στην Ελλάδα και έτσι το 1977 αναλαμβάνει τη θέση της Αντιπροέδρου και Β’ Διευθύνουσας Συμβούλου της Βιομηχανίας Μπισκότων και Ειδών Διατροφής Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Μετά το θάνατο του πατέρα της, το 1995, αναλαμβάνει και το γενικό πρόσταγμα συνεχίζοντας στην πράξη την οικογενειακή παράδοση και την πιστή τήρηση των αρχών που καθιέρωσαν την εταιρεία στην αγορά.

Παράλληλα, όμως με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η Ιωάννα Παπαδοπούλου δεν ξεχνά να αναλάβει με την ίδια υπευθυνότητα και έναν άλλο ρόλο αυτό της μάνας. Αλλωστε το σχετικό μάθημα το είχε πάρει από μικρή «ο προορισμός της γυναίκας είναι να κάνει παιδιά». Ετσι η Ιωάννα Παπαδοπούλου παντρεύεται και γίνεται μητέρα δύο αγοριών. Του Κωνσταντίνου και του Ευάγγελου, 32 και 31 ετών αντίστοιχα σήμερα.

Χρυσά μετάλλια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Χρυσός Σταυρός στη Διεθνή Έκθεση Βρυξελλών, Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Παρισίων, διακρίσεις στη Διεθνή Έκθεση Λονδίνου καθώς και τα βραβεία Superbrands «Κορυφαία Επωνυμία της Ελληνικής Αγοράς» στην κατηγορία «Ζαχαρώδη και Snacks» τις χρονιές 2005 , 2007 και 2009, είναι λίγες μόνο από τις βραβεύσεις της εταιρίας.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο επίτευγμα της εταιρίας είναι ότι καταφέρνει εδώ και έναν αιώνα περίπου να κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ελλήνων, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ