Τελευταίες ώρες πριν από τον ανασχηματισμό -Ολα τα σενάρια - iefimerida.gr

Τελευταίες ώρες πριν από τον ανασχηματισμό -Ολα τα σενάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Μετά από την πολύωρη παραμονή του Αντώνη Σαμαρά και το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου φέρεται να είχε διαδοχικές συσκέψεις, η επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κάιρο το απόγευμα της Κυριακής «κλειδώνει» τις αλλαγές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ταξίδεψε στην Αίγυπτο για να δώσει το παρών στην ορκωμοσία του νέου προέδρου, Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και με την επιστροφή του στην Αθήνα αναμένεται η συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες θέσεις στο νέο υπουργικό συμβούλιο, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο, Δευτέρα.

Ολα βέβαια κινούνται γύρω από το υπουργείο Οικονομικών και τον άνθρωπο που θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιη πλέον η μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οι επικρατέστεροι για να βρεθούν στο γραφείο του 6ου ορόφου στην οδό Νίκης, όπου όπως όλα δείχνουν το πρόσωπο επιλογής θα είναι πολιτικό στέλεχος και όχι τεχνοκράτης, είναι ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης, ο Κυριάκος Μητσοάκης, αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Τις τελευταίες ώρες επανέρχεται και το σενάριο να αναλάβει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, έχοντας ως αντικείμενο τη διαπραγμάτευση του χρέους και την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, με την παράλληλη αναβάθμιση του Χρήστου Σταϊκούρα σε υπουργό Οικονομικών, ο οποίος και θα έχει υπό τον έλεγχό του όλο το τεχνικό και υπηρεσιακό κομμάτι της Οικονομίας, με έμφαση στα έσοδα και τα έξοδα.

Βέβαια, για τη θέση αυτή εξακολουθεί να «παίζει» και το σενάριο της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ υπάρχει πάντα και η εκτίμηση ότι μπορεί ο νέος υπουργός Οικονομικών να είναι ένα πρόσωπο- έκπληξη.

Οσο για το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο, με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα φαίνεται να παραμένουν στις θέσεις τους οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στελέχη της κυβέρνησης, αν και είναι άγνωστο το πόστο τους, παραμένουν όπως όλα δείχνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης. Οσο για τα ερωτηματικά, δεν έχει αποσαφηνιστεί το μέλλον του Αδωνι Γεωργιάδη, του Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Εκτός κυβέρνησης φαίνεται πως οδηγούνται ο Γιάννης Βρούτσης, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης δεν θα συνεχίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα, ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται ως ο διάδοχος για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ κοντά στο υπουργικό συμβούλιο είναι ακόμη η Αννα Ασημακοπούλου, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Πάρις Κουυκουλόπουλος, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Κυριάκου Πιερακκάκη, της Συλβάνα Ράπτη και του Παντελή Καψή.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ