Σαμαράς σε Ντόρα: «Θα περπατήσουμε μαζί» -Συνάντηση κορυφής με νόημα - iefimerida.gr

Σαμαράς σε Ντόρα: «Θα περπατήσουμε μαζί» -Συνάντηση κορυφής με νόημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελιωσαν οι πάγοι στη σχέση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφού οι δύο τους συναντήθηκαν μυστικά σήμερα το μεσημέρι στο πατρικό του Αντώνη Σαμαρά στη Μουρούζη. Οι φήμες που ήθελαν τη συνάντηση να γίνεται ενόψει του ανασχηματισμού τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Η συνάντηση που είχε διάρκεια 40 λεπτών έγινε με άκρα μυστικότητα από τις 12.30 έως τις 13.10 και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με σαφή διάθεση και από τους δύο να γυρίσουν σελίδα στην ψυχροπολεμική σχέση τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε αφού ο πρωθυπουργός είπε στην Ντόρα Μπακογιάννη «θα περπατήσουμε μαζί».

«Είμαστε στο ίδιο κόμμα, θα πάμε μαζί», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στη Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία συζήτησε όλες τις εξελίξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να καταλήγει στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη για υπουργό Οικονομικών στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα.

Το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και για τη θέση της Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τον επόμενο Σεπτέμβριο, όταν θα λήξει η θητεία της Μαρίας Δαμανάκη.

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που συνομίλησαν οι δυο τους ήταν λίγο μετά τις εκλογές του Μαϊου του 2012, οπότε και συμφώνησαν να συμμαχήσουν ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου.

Διπλό άνοιγμα σε Ντόρα και Καραμανλή

Η συνάντηση κορυφής με την Ντόρα Μπακογιάννη έγινε μία ημέρα μετά το δείπνο στο σπίτι του εθνάρχη, στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή και συνομίλησε μαζί του κατ'ιδίαν.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα ενόψει του ανασχηματισμού, με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αλλά και στην μετεξέλιξη της ΝΔ ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ