Τρεις παράδοξες παρενέργειες του σεξ [λίστα] - iefimerida.gr

Τρεις παράδοξες παρενέργειες του σεξ [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να φτιάχνει τη διάθεση, να γεμίζει ενέργεια και αυτοπεποίθηση αλλά προκαλεί και κάποιες παράξενες παρενέργειες. Ο λόγος για το σεξ.

Σύμφωνα με το οnmed.gr οι τρεις παράξενες παρενέργειες του σεξ είναι οι εξής:

  • Νύστα

H αυξημένη υπνηλία μετά το σεξ οφείλεται σε δυο παράγοντες. Πρώτον στην απελευθέρωση ενδορφινών που συμβάλλουν στη χαλάρωση και δεύτερον στο γεγονός ότι τη στιγμή του οργασμού στο 70% του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου (το οποίο ελέγχει τη λήψη αποφάσεων) η ροή του αίματος είναι μειωμένη με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιούνται αρκετοί νευρώνες του εγκεφάλου κι έτσι να κάνει την εμφάνισή της η έντονη υπνηλία.

  • Δυσκολία ενούρησης

Επειδή κατά τον οργασμό συστέλλονται οι σφιγκτήρες μύες, η ουροδόχος κύστη κλείνει. Ανοίγει ξανά όταν χαλαρώσουν οι μύες.

  • Κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών

Οι κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών δημιουργούνται κατά... λάθος. Επειδή κατά τη διάρκεια του σεξ τα νεύρα μεταδίδουν σήματα κατά μήκος του νωτιαίου μυελού και επειδή την ίδια ώρα συστέλλονται οι μύες της λεκάνης, μπορεί κατά λάθος να ενεργοποιηθούν και διπλανά νεύρα, όπως αυτό που ελέγχει την αίσθηση στην πατούσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεξ νύστα οργασμός ενούρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ