Νορμανδία: Οι παραλίες όπου το 1944 αποβιβάστηκαν οι σύμμαχοι, σήμερα είναι δημοφιλή θέρετρα [Εικόνες] - iefimerida.gr

Νορμανδία: Οι παραλίες όπου το 1944 αποβιβάστηκαν οι σύμμαχοι, σήμερα είναι δημοφιλή θέρετρα [Εικόνες]

Νορμανδία: Οι παραλίες όπου τότε αποβιβάστηκαν οι σύμμαχοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμμώδεις παραλίες, θάμνοι, χαμηλά γραφικά σπιτάκια και λουόμενοι που λιάζονται αμέριμνα. Στις ακτές της Νορμανδίας σήμερα τίποτα δεν θυμίζει ότι πριν από 70 χρόνια έγινε η μεγάλη απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων που καθόρισε την έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο φωτογράφος του Reuters Κρις Χέλγκρεν συγκέντρωσε ιστορικές φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα κι επισκέφτηκε τα μέρη που απεικονίζονται σε αυτές για να τα απαθανατίσει όπως είναι σήμερα.

Η αντίθεση ανάμεσα στις εικόνες του χθες με τους εκατοντάδες στρατιώτες να αποβιβάζονται στην ακτή, τα ερείπια και τα κουφάρια αρμάτων μάχης και την ανέμελη ατμόσφαιρα που αναδύεται σήμερα από τα ίδια ακριβώς σημεία, είναι συγκλονιστική, αν όχι σοκαριστική. Ο χρόνος όμως, έχει την ιδιότητα να απαλύνει τα πάντα...

Φωτογραφίες: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ