Ο Στουρνάρας συνάντησε την Λαγκάρντ στο Παρίσι, σε ένα ταξίδι μυστήριο - iefimerida.gr

Ο Στουρνάρας συνάντησε την Λαγκάρντ στο Παρίσι, σε ένα ταξίδι μυστήριο

Ο Στουρνάρας συνάντησε την Λαγκάρντ στο Παρίσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι, η οποία τελικά, όπως προκύπτει, πραγματοποιήθηκε.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών, σε σχετική ερώτηση το πρωί της Πέμπτης, διέψευσε ότι συναντήθηκε με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, ο Τζέρι Ράις αποκάλυψε ότι το ραντεβού πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο κ. Στουρνάρας έκανε ταξίδι- αστραπή στην Τρίτη στο Παρίσι, όπου και συνάντησε την κ. Λαγκάρντ υπό πλήρη μυστικότητα. Στο ραντεβού του ήταν παρών και ο Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή η ελληνική πλευρά ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ οι ίδιες πηγές αποδίδουν στην ελληνική πλευρά το αίτημα για αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης Τόμσεν.

Επιβεβαίωσε τελικά τη συνάντηση και το υπουργείο Οικονομικών

υναντήσεις του Γιάννη Στουρνάρα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον εκπρόσωπο του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, για θέματα της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαίωσε και το υπουργείο Οικονομικών.Τις σ

Παράγοντες του υπουργείου επισήμαναν ότι οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων τού κ. Στουρνάρα στο Παρίσι με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας.

Τσίπρας: Ο Στουρνάρας ήταν από την αρχή επιλογή Βερολίνου

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας πως ο κ. Στουρνάρας ήταν «από την αρχή μια επιλογή του Βερολίνου», όπως και ότι «δέχεται τις διαταγές του Σόιμπλε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του διευθύνοντα της Τράπεζας της Ελλάδος γίνεται προκειμένου να «να βραχυκυκλώσουν και να μειώσουν τις διαπραγματευτικές ικανότητες της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης», δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος εξηγεί πως ο κ. Σόιμπλε έχει ένα στρατηγικό σχέδιο: «να μονιμοποιήσει για τα επόμενα 20 χρόνια τη λιτότητα στην Ελλάδα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ