Η απενοχοποίηση του ξυρισμένου κεφαλιού, η κυριαρχία του ξανθού και το φετίχ με τον φραπέ: Ζουμ στις φυλές των Χρυσαυγιτών [εικόνες] - iefimerida.gr

Η απενοχοποίηση του ξυρισμένου κεφαλιού, η κυριαρχία του ξανθού και το φετίχ με τον φραπέ: Ζουμ στις φυλές των Χρυσαυγιτών [εικόνες]

Η απενοχοποίηση του ξυρισμένου κεφαλιού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανθρωπογεωγραφία των οπαδών της Χρυσής Αυγής φάνηκε ξεκάθαρα χθες έξω από τη Βουλή, κάτω από τον βαρύ Αττικό ουρανό που ταλαιπώρησε την Αθήνα με λασποβροχή. Γυναίκες, πολλές γυναίκες που αγαπούν το ξανθό -όσο πιο ανοιχτό τόσο καλύτερα- και τις σκιές στα μάτια, αντρικά κεφάλια κοντοκουρεμένα ή και σχεδόν καραφλά, τσιγάρο και φραπέ στο χέρι ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Βλέποντας τις φωτογραφίες, δεν μπορεί κανείς να μην εντυπωσιασθεί από τη δυναμική, ενθουσιώδη συμμετοχή των γυναικών. Γυναίκες ώριμες, κάποιες μοιάζουν με νοικοκυρές -καμία σχέση με τις Νοικοκυρές σε απόγνωση- ξανθές σχεδόν όλες με εξαίρεση δύο τρία κόκκινα κεφάλια και εξαιρετικά κοκέτες: Εντονες σκιές ματιών, κοσμήματα με χρώματα στα χέρια, σκουλαρίκια. Ακόμη και κουπ που παραπέμπει στη Ανι Λένοξ διακρίναμε στις φωτογραφίες.

Οι άντρες, επίσης στην πλειοψηφία τους μεγαλύτεροι των 40 ετών, στοιχισμένοι σχεδόν πίσω από τις γυναίκες, πιο συνοφρυωμένοι, αγαπούν το κοντό μαλλί, το πολύ κοντό μαλλί, τα σχεδόν ξυρισμένα κεφάλια. Λιγότερο γυμνασμένοι απ' ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις φωτογραφίες των οπαδών της Χρυσής Αυγής. Και αυτοί με φραπέ ή τσιγάρο στο χέρι, 9 στους 10 με τζιν παντελόνια.

Ούτε ίχνος χίπστερ μέσα στο πλήθος βέβαια, ούτε υπόνοια κλαρινογαμπρού – οι μοντέρνες φυλές «της στιγμής» απουσίασαν χθες από το Σύνταγμα... Ή απλώς άλλαξαν ρούχα πριν πάνε στην πλατεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ