Ομοβροντίες κομμάτων για το ξαφνικό κλείσιμο της Ολομέλειας - iefimerida.gr

Ομοβροντίες κομμάτων για το ξαφνικό κλείσιμο της Ολομέλειας

Ομοβροντία κομμάτων για το ξαφνικό κλείσιμο της Ολομέλειας: Οργισμένες ανακοινώσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Ολομέλεια της Βουλής και να παραπέμψει, ουσιαστικά, τις όποιες εργασίες της Ολομέλειας στον Οκτώβριο, καθώς, μέχρι τότε θα λειτουργούν τα θερινά τμήματα του Κοινοβουλίου.Παρά τις όποιες εξηγήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια στόματος Παναγιώτη Λαφαζάνη, ήταν οργισμένη.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος υποστήριξε πως «αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη Βουλή, να το κάνει μόνο για εκλογές».

Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και του είπε «να μην τολμήσει να κλείσει για δύο εβδομάδες τη Βουλή», με τον τελευταίο όμως να μην δεσμεύεται.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για μονομερή κίνηση της κυβέρνησης και ότι παραπέμπονται για το φθινόπωρο τόσο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Αν οι εργασίες διακοπούν, θα μείνουν σε εκκρεμότητα δικογραφίες εναντίον βουλευτών οι οποίες εξετάζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπευε να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, αμέσως μετά την συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που έγινε σήμερα.

Κωνσταντοπούλου: Σύμπραξη Προέδρου και Πρωθυπουργού για να μην απονεμηθεί Δικαιοσύνη

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων της χώρας» και τόνισε ότι αυτή στοχεύει στην «στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης και στην φαλκίδευση της Διαφάνειας στη λειτουργία του Κράτους».

Στην ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

Και τούτο διότι, με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και την «κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β' Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου», θα συμβούν τα εξής:

«Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό ή δημοκρατικό δικαίωμα να ενεργεί νοθεύοντας και υπονομεύοντας για άλλη μια φορά τη δημοκρατική λειτουργία» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «Ο Πρόεδρος όφειλε να απόσχει από την υπογραφή της πράξης. Υπογράφοντας και αυτή την πράξη εκτροπής, δεν περισώζει ούτε τα προσχήματα και αποκαλύπτει τι είδους Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλουν να εκλέξουν «όλοι μαζί» εκείνοι που έχουν αναγάγει σε τρόπο ζωής και λόγο ύπαρξης την εξουσία από την οποία έχουν γαντζωθεί τα χρεοκοπημένα και υπόλογα στο λαό και την ιστορία κόμματά τους».

Τέλος η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η μόνη δημοκρατική πράξη θα είναι να προκηρύξει η κυβέρνηση εκλογές.

Ανεξάρτητοι Ελληνες; Η κυβέρνηση κλείνει τη Βουλή -Μήπως στο βάθος υπάρχει κάποια παραπομπή;

Την αντίθεσή τους για την απόφαση να κλείσει η Ολομέλεια και να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τους Τέρενς Κουίκ.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουίκ τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα. Μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή;».

Τι αναφέρουν ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ για το κλείσιμο της Ολομέλειας

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και του ΚΚΕ, απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Ολομέλεια.

Η Δημοκρατική Αριστερά κάνει λόγο για «θυσία θεσμικών κεκτημένων στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών» και συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της «Εν όψει νέων μέτρων και κρίσιμων νομοσχεδίων και με τον ανασχηματισμό προ των πυλών , η κυβέρνηση σπεύδει να κηρύξει αιφνιδιαστικά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής. Για άλλη μια φορά , θεσμικά κεκτημένα θυσιάζονται στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών».

Πιο χλιαρή ήταν η αντίδραση του Κομμουνιστικού κόμματος το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «το ΚΚΕ έχει κατ' επανάληψη αναφέρει πως νομοσχέδια γενικότερης σημασίας πρέπει να έρχονται μόνον στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές».

«Σε κάθε περίπτωση ο λαός επιβάλλεται να επαγρυπνεί. Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στα Θερινά τμήματα της Βουλής, όσο η χώρα και οι κυβερνήσεις, όπως η σημερινή, θα κινούνται στους γνωστούς αντιλαϊκούς μονόδρομους» επισημαίνει η ΚΟ του ΚΚΕ καταλήγοντας: «Η οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων με την λαϊκή συμμαχία, είναι η μόνη δύναμη για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ