Λάσπη από Χρυσή Αυγή: Κατηγορεί 7 υπουργούς και στελέχη της ΝΔ για ...ακροδεξιά κλίση - iefimerida.gr

Λάσπη από Χρυσή Αυγή: Κατηγορεί 7 υπουργούς και στελέχη της ΝΔ για ...ακροδεξιά κλίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και σε συγκεκριμένα στελέχη, βουλευτές, υπουργούς ακόμα και στον πρόεδρο της Βουλής, εξαπέλυσαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, οι οποίοι προσήλθαν στη Βουλή και μίλησαν στην συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας τους.

Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τη θέση τους οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές έριξαν λάσπη προσπαθώντας να συνδέσουν τη ΝΔ και τα στελέχη της με ακροδεξιές συμπεριφορές. Την αρχή έκανε ο ισχυρός άνδρας της ακροδεξιάς οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος επιτέθηκε κατά του Μάκη Βορίδη, του Γιώργου Μουρούτη και του Τάκη Μπαλτάκου.

Ο Μιχαλολιάκος στοχοποίησε Βορίδη, Μουρούτη και Μπαλτάκο

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποθέτοντας πως ο Μάκης Βορίδης θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον επερχόμενο ανασχηματισμό είπε:

«Κι έρχομαι τώρα, σε ένα άλλο περιστατικό, που έχει και σχέση με τον ανασχηματισμό. 1985: Μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έξω από τη Σπάρτη έναν συγχωριανό του. Καταδικάστηκε και τελείωσε την ποινή του και τώρα είναι ελεύθερος. Δεν θέλω να πω το όνομα του, αλλά θέλω να πω το όνομα αυτού που ήταν επικεφαλής της ΕΠΕΝ τότε και είναι ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος, ο Μάκης ο Βορίδης».

Αναφερόμενος στον Τάκη Μπαλτάκο, μετά και το σάλο που είχε ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Εγώ γνώρισα το Μπαλτάκο το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β' και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. Οποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες». Μάλιστα λίγο πριν ολοκληρώσει το λόγο του έριξε ακόμα μία βόμβα:

«Ο Γιώργος Μουρούτης και δύο υπουργοί της κυβέρνησης ήταν σε μυστικές επαφές μαζί μας».

Ούτε και ο πρόεδρος της Βουλής γλίτωσε από το σόου του Χρήστου Παππά

Ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς από το βήμα της Βουλής, αφού είπε όσα ήθελε να πει για την προφυλάκιση του άρχισε ένα απίστευτο σόου καταγγέλλοντας σχεδόν τους πάντες στη ΝΔ.

Μίλησε για προσπάθεια από την ΝΔ να σφετεριστεί στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά και να ρίξει τις γέφυρες με την ακροδεξιά οργάνωση. Στη συνέχεια επιδόθηκε σε προσωπικές επιθέσεις. Στο στόχαστρό του μπήκαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μάκης Βορίδης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Τσιάρας και Τάκης Μπαλτάκος. Μάλιστα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε επίσης λόγο για «πολλούς Μπαλτάκους στη ΝΔ».

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Παππάς είπε:

  • Για τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη

«Ο Αδωνις Γεωργιάδης μου έλεγε προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος ή κομμουνιστής»

  • Για τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο:

«Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έλεγε σε κοινό μας γνωστό ότι αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον κάνουμε δικό μας... Είμαι στη φυλακή γιατί δε προσκυνήσαμε ποτέ, γιατί δεν τα είπαμε ποτέ».

  • Για τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελος Μείμαράκη:

«Ο πρόεδρος της Βουλής μου έλεγε "Χρηστάρα" και με φώναζε στο γραφείο του και έλεγε "ρε, πες του Ηλία, δε διαφωνώ, και εγώ τα ίδια έλεγα μικρός. Αλλά σε παρακαλώ να κατεβούν οι τόνοι».

Στη συνέχεια μίλησε για την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για την οποία είπε με ειρωνία πως την εξυπηρετούσε στο κατάστημά του, αλλά εκείνη δεν μπόρεσε ποτέ να διακρίνει τα τσιγκέλια, τους μπαλτάδες και τους θαλάμους βασανιστηρίων.

Μάλιστα έκανε και αναφορα και για τις συναντήσεις και με τον Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Τέλος, ο Χρήστος Παππάς ολοκλήρωσε το σόου του με μία απίστευτη επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής ανέφερε ότι δεξί χέρι και κουμπάρος του Μάκη Βορίδη είναι ο εθνικιστής Θεοδόσης Αθανασάς που έχει συμμετείχε σε «ναζιστική» γιορτή το 2009. Μάλιστα παρουσίασε την κομματική εφημερίδα «Εμπρός», όπου έχουν δημοσιευτεί τα σχετικά στοιχεία. «Ο κ. Αθανασάς είναι διευθυντής του γραφείου του Μάκη Βορίδη, τόσο κατά την διάρκεια της υπουργίας του όσο και σήμερα που είναι στην θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ», είπε ο Χρήστος Παππάς.

Αντιδράσεις από τους υπουργούς και τα στελέχη

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν στην αίθουσα όταν ακούστηκαν αυτά εις βάρος της ΝΔ και του ιδίου και φώναξε προς τον χρυσαυγίτη βουλευτή «ντροπή σου»!

Ο Γιώρος Μουρούτης, με ανάρτησή του στο facebook έγραψε ότι ποτέ δεν συνάντησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο ούτε κάποιο άλλο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη ζωή του και έκανε λόγο για «αθλιότητες».

Ψεύδη και αθλιότητες χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, τις σημερινές αναφορές των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε στελέχη του κόμματος.

«Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απέδειξαν, άλλη μία φορά, τι εκπροσωπούν και τι εκφράζουν: Κατασκευάσματα νοσηρής φαντασίας, ψεύδη και αθλιότητες», τονίζει σε δήλωσή της η κ. Ασημακοπούλου για όσα είπε εναντίον της ο Χρήστος Παππάς.

Το σόου Μιχαλολιάκου στην ομιλία του:

Ενας μαινόμενος Νίκος Μιχαλολιάκος πήρε το λόγο στη Βουλή και είπε πράγματα που δεν έχουν ξανακουστεί σε αυτό τον τόνο.

  •         Ντροπή σας ψευτοδημοκράτες!
  •         Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, δεν την έβαλε καμμία δικαιοσύνη.
  •         Ζούμε σε κράτος εισαγγελέων. Παρέμβαση ωμή στη δικαιοσύνη.
  •         Σας ομιλεί ο αρχηγός του 3ου κόμματος της χώρας.
  •         Ευχαριστώ τους ψηφοφόρους που ψήφισαν εναντια στη χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά.
  •         Μόνο στην Ελλάδα και στο Σουδάν είναι φυλακισμένοι οι βουλευτές.
  •         Το σόου με τις χειροπέδες ήταν ένα τέχνασμα για να μας πάτε στο 2%.
  •         Στην υπόθεση Τεμπονέρα, στην Καλαμάτα με τις ντουφεκιές, στο Ηράκλειο με τον Κεφαλογιάννη δεν υπήρχε πολιτική ευθύνη;
  •         Το 1985, μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έναν συγχωριανό του. Ο Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της ΕΠΕΝ. Εκεί δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;
  •         Ψαχνατε σαν γκάνγκστερ λεφτά και όπλα στα σπίτια μας. Πού είναι το μαύρο χρήμα; Πού είναι το οπλοστάσιο;
  •         Πού είναι το βίντεο Μπαλτάκου; Γιατί δεν το συζητάτε; Το αφήνετε για το Σεπτέμβριο; Aυτά που είπε στον Κασιδιάρη τα είχε πει και σε μένα.
  •         Διαλύσατε τον Καρατζαφέρη, τώρα θέλετε να διαλύσετε τη Χρυσή Αυγή.
  •         Φτιάξατε κατηγορητήριο εναντίον μας βλέποντας τις δημοσκοπήσεις.
  •         Δεν τη φοβόμαστε τη φυλακή. Οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής για μένα και είμαι περήφανος που βρίσκομαι στη φυλακή για τις ιδέες μου.
  •         Εγώ γνώρισα το Μπαλτάκο το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β' και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. Οποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες.
  •         Ο Γιώργος Μουρούτης και δύο υπουργοί της κυβέρνησης ήταν σε μυστικές επαφές μαζί μας.
  •         Είστε μια πολιτική σκευωρία. Και ο Μαυρογιαλούρος είχε φιλότιμο.
  •         Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης. Είμαι πρόθυμος ακόμα και να πεθάνω μέσα στη φυλακή.
  •         Καλώ τους 536.000 Έλληνες πολίτες που μας στήριξαν να δώσουν τον μεγάλο αγώνα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ