Σήμερα η Αθήνα αποκτά μια νέα εμπειρία – Η αναγγελία θα γίνει με τρομπέτες και θρόισμα σελίδων [εικόνες] - iefimerida.gr

Σήμερα η Αθήνα αποκτά μια νέα εμπειρία – Η αναγγελία θα γίνει με τρομπέτες και θρόισμα σελίδων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα αστική εμπειρία γεννιέται σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Αθήνα, ένας ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, ιστορίας και συμβολισμών χώρος ενεργοποιείται: Ο λόγος για το εμβληματικό Ωδείο Αθηνών, στο περιστύλιο του οποίου εγκαθίσταται από σήμερα στις 7 το απόγευμα και ως τις 15 Ιουνίου η Γιορτή Βιβλίου. Οχι πια Πεδίον του Αρεως, αλλά κέντρο Αθήνας.

Τα εγκαίνια θα γίνουν με τις τρομπέτες του Ωδείου Αθηνών να δίνουν μία πρωτότυπη ιδιαίτερη συναυλία, 60 εκθέτες στα νέα τους περίπτερα γύρω από το περιστύλιο του Ωδείου αλλά και με μι πολιτική συνάντηση συμβολισμών: Τα εγκαίνια θα κάνει ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης δέκα μέρες μετά την επανεκλογή του. Εκεί θα βρίσκεται όμως και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε μια πιστοποίηση της πρόθεσής τους να βρίσκονται όπου οι υγιείς δυνάμεις κινούνται υπέρ της πόλης.

Η έκθεση θα λειτουργεί με το ακόλουθο ωράριο Δευτέρα – Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ., Παρασκευή & Σάββατο 6:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ., Κυριακή 11:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

Σήμερα η Αθήνα αποκτά μια νέα εμπειρία – Η αναγγελία θα γίνει με τρομπέτες και θρόισμα σελίδων [εικόνες] | iefimerida.gr 0



Καταιγίδα συγγραφέων και εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα της Γιορτής Βιβλίου έχει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων παράλληλα με την εξέλιξη της έκθεσης. Είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 4 Ιουνίου
19:00-20:00
«Εγκαίνια» Ο αθηναϊκός θεσμός από φέτος κατεβαίνει στην καρδιά της πόλης, σε ένα κτίριο εμβληματικό και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ωδείου επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο πυρήνα συνάντησης, διαλόγου, γιορτής της πόλης με όχημα το βιβλίο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα κάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Θα ακολουθήσει συναυλία από τη Σχολή Τρομπέτας του Ωδείου Αθηνών.

Σήμερα η Αθήνα αποκτά μια νέα εμπειρία – Η αναγγελία θα γίνει με τρομπέτες και θρόισμα σελίδων [εικόνες] | iefimerida.gr 1


“Συναυλία Σχολής Τρομπέτας»
Α’ Μέρος
Fanfare for trumpets – C.M. von Weber
Beginning fanfare – M. Klaschka
Rondeau – J. Moure
The trumpet tune – Purcell
Ouverture from Water Music – G. F. Handel
Let’s fetz – M. Klaschka
Funiculi Funicula – J. F. Michel
Kalinka – J.F. Michel
B’ Mέρος
Fanfara for a Victory from “Aida” – Verdi
Imperial march – J. Williams
Over the rainbow from “The Wizard of Oz” – H. Arlen
Cinema Paradiso – E. Morricone
Gonna fly now from “Rocky” – B. Conti
Hawaii 5-0 – arr. G. Makris
Eye of the tiger from “Rocky III” – arr. M. Story
Μουσική Διδασκαλία: Αγάθος Δημήτριος, Μουσική Διεύθυνση: Μολφέση Κάτια.
Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Ροδούλα Χατζή
Οργάνωση: ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ -1871-


20:00 – 21:00
«Δρόμοι από ψέματα κι αλήθειες» Παρουσίαση του μυθιστορήματος της 18χρονής Τζωρτζίνας Κουλιέρη. Ομιλητής: Θανάσης Χειμωνάς (συγγραφέας), διαβάζει η ηθοποιός Χάρις Συμεωνίδου και συντονίζει ο Αλέξανδρος Δεσύλλας (εκδότης).
Οργάνωση: εκδόσεις ΑΛΔΕ

(φωτογραφία Δάφνη Κουγέα)

Σήμερα η Αθήνα αποκτά μια νέα εμπειρία – Η αναγγελία θα γίνει με τρομπέτες και θρόισμα σελίδων [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πέμπτη 5 Ιουνίου
18:30 – 19:30
«Κινέζικη βοτανοθεραπεία» Την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Τηλικίδη, θα κάνει η συνεργάτιδά του κα Εύα Νεκταρία Σιακφά.
Οργάνωση: εκδόσεις ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

19:30-20:30
«ΚΟΜΙK: Ξένοι δημιουργοί με ελληνική θεματολογία» Θα μιλήσουν: Λήδα Τσενέ (Δ/ντρια δημοσίων σχέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων comicdom press), Βασιλεία Βαξεβάνη (συνεργάτης του comicdom.gr), Θανάσης Πέτρου (δημιουργός κόμικ)
Οργάνωση: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Παρασκευή 6 Ιουνίου
19:30-20:30
«Μη μ’ αφήσεις να χαθώ» Παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Κάγιου. Tα μυστικά και τα ψέματα μιας παρέας φίλων –οι έρωτες, οι προσδοκίες, οι συμβιβασμοί τους– από το 1974 μέχρι σήμερα. Μια μυθοπλασία για την ελληνική πραγματικότητα, για τον λησμονημένο εαυτό μας, για την αλήθεια και το ψέμα που είμαστε εμείς.
Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Σήμερα η Αθήνα αποκτά μια νέα εμπειρία – Η αναγγελία θα γίνει με τρομπέτες και θρόισμα σελίδων [εικόνες] | iefimerida.gr 3

(φωτογραφία της Δάφνης Κουγέα)

Σάββατο 7 Ιουνίου
19:30-20:30
«Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» του συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους. Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τη σειρά βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Το να είσαι ένας μικρός ντετέκτιβ δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς πρέπει να διαθέτεις αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω από όλα διάθεση για παιχνίδι!!! Πώς αλλιώς να εξιχνιάσεις σκοτεινά μυστήρια, αν δεν είσαι σε θέση να λύσεις πολύπλοκους γρίφους!!! Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας συστήνουν τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Κλουζ και σας προσκαλούν να τον γνωρίσετε. Ακολουθώντας τα ίχνη του Κλουζ και με τη βοήθεια του εμψυχωτή Γιώργου Λυμπέρη θα παρουσιάσουμε τα δεδομένα, θα παραθέσουμε τα στοιχεία, θα καταλήξουμε σε υπόπτους και θα εξιχνιάσουμε το δικό μας «αστυνομικό μυστήριο». ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
Οργάνωση: εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

20:30-21:30
«Ο δρόμος της αυτοκράτειρας» Παρουσίαση του βιβλίου από τη μεταφράστρια Άσπα Ανωγιάτη.
Οργάνωση: εκδόσεις ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ


Κυριακή 8 Ιουνίου
11:30 – 12:30
«Κύλησε ένα ρεβίθι κι άρχισε το παραμύθι» Παράσταση αφήγησης με την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου και συνοδεία μουσικής με τον Δημήτρη Μικιό στην φλογέρα. Τα λαϊκά μας παραμύθια, ο Πεντμπελάς και ο Μπάκακας ζωντανεύουν για λίγο και έρχονται και κάθονται στον ώμο της παραμυθούς Μαρίας. Εκείνη τα χαϊδεύει και διαλέγει μερικά για να τα πει σε μικρούς και μεγάλους στην 37η Γιορτή Βιβλίου. Με λόγια που ακούγονται και εικόνες του μυαλού, ταξιδεύουμε μαζί σε ένα κόσμο απροσδόκητο και μοναδικό, όσο κάθε ιστορία που λέγεται ή γράφεται!
Οργάνωση: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

18:30-19:30
«Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του». Το βιβλίο θα παρουσιάσει η συγγραφέας Κατερίνα Βασδέκη. Μουσικοπαιχνίδια με τον Τάκη Τεταρτάκη και τους φίλους του. Αφήγηση παραμυθιού, μουσικές δραστηριότητες και τραγούδια από το βιβλίο των εκδόσεων FAGOTTOBOOKS (απευθύνεται σε παιδιά 3-7 ετών).
Οργάνωση: εκδόσεις FAGOTTOBOOKS

20:30-21:30
«Το ημερολόγιο ενός ανέργου – 155+1 Αληθινές ιστορίες» Παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε ο Χριστόφορος
Το Ημερολόγιο ενός ανέργου αποτυπώνει τις συνέπειες του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα, της ανεργίας, που το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και η κοινωνία κρύβουν επιμελώς κάτω απ’ το χαλί. Κοιτάζει πίσω από τους δείκτες και τους αριθμούς και αναδεικνύει τους ίδιους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, μέσα από ιστορίες που έχουν γράψει οι ίδιοι. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει ένα μεγάλο κοινωνικό και ιντερνετικό πείραμα που εξελίσσεται μέσα από το σάιτ imerologioanergou.gr. Οι 155 ιστορίες του βιβλίου έχουν επιλεγεί από χιλιάδες προσωπικές μαρτυρίες, συνοδευόμενες από 20 πρωτογενή κείμενα του συγγραφέα.
Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ