Σαμαράς: Χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα φέρουν την ανάκαμψη -Θα προχωρήσουμε πρόσω ολοταχώς - iefimerida.gr

Σαμαράς: Χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα φέρουν την ανάκαμψη -Θα προχωρήσουμε πρόσω ολοταχώς

Σαμαράς: Χρειαζόμαστε επενδύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη για επενδύσεις, που θα φέρουν την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, μετά από την πολύ σοβαρή οικονομική κρίση επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία με την οποία εγκαινίασε την έκθεση «Ποσειδώνια 2014».

«Χρειαζόμαστε επενδύσεις, για να αναβαθμίσουμε τις υποδομές στα λιμάνια μας και στα χερσαία οδικά δίκτυα από εκεί και πέρα. Επίσης χρειαζόμαστε επενδύσεις για να εκσυγχρονίσουμε τα ναυπηγεία μας. Και επενδύσεις, για να αναδειχθούμε ως περιφερειακός κόμβος παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους που βρίσκονται στις θάλασσές μας», είπε ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε ότι η Ελλάδα γίνεται η πιο σταθερή χώρα σε μία ασταθή ευρύτερη περιοχή, ενώ τη χαρακτήρισε πύλη για το εμπόριο,

Σημειώνοντας ότι ο τουρισμός- που φέτος αναμένεται ρεκόρ με 20 εκατ. επισκέπτες- και η ναυτιλία , με τον ελληνικό στόλο που μεταφέρει ήδη το 15% του παγκοσμίου εμπορίου, είναι οι πρωταθλητές της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε ότι τα «Ποσειδώνια 2014» είναι ο κατάλληλος τόπος για να συζητηθούν επιχειρηματικά σχέδια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια γυρίσαμε την πορεία αυτής της χώρας προς τα πάνω. Στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε πρόσω ολοταχώς», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, που κατέληξε πως η «επανεκκίνηση» της χώρας ξεκινά από τη θάλασσα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ