Το λογοτεχνικό έργο του Γιώργου Κοτζιούλα σε εικονογράφηση Φασιανού στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών - iefimerida.gr

Το λογοτεχνικό έργο του Γιώργου Κοτζιούλα σε εικονογράφηση Φασιανού στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρουσιάζει τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, στις 19:00 το απόγευμα, δύο βιβλία από το λογοτεχνικό έργο του Γιώργου Κοτζιούλα σε εικονογράφηση του Αλέκου Φασιανού.

Το ένα βιβλίο των εκδόσεων «Μίμνερμος», έχει τίτλο «Γ. Κοτζιούλας, Ποιήματα», είναι χειροποίητο και περιέχει ποιήματα του Κοτζιούλα και χαρακτικά (χαλκογραφίες) του ζωγράφου Α. Φασιανού, εμπνευσμένα από τα ποιήματα αυτά. Συλλεκτική έκδοση σε 50 αντίτυπα. Το άλλο βιβλίο των εκδόσεων «Νηρέας», με τίτλο «Πικρή ζωή και άλλα πεζογραφήματα», περιέχει 29 – ανέκδοτα κυρίως – πεζά του Γ. Κοτζιούλα ποικίλης μορφής και θεματολογίας. Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Α. Φασιανός κι αποτελεί χορηγία του Κ. Αθανασούλα.

Η παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει από τον κ. Θόδωρο Παπαγιάννη, (γλύπτη, καθηγητή στην Α.Σ.Κ.Τ.) και από τον κ. Αναστάσιο Σακελλαρόπουλο (Υπεύθυνο των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη). Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο ιατρός και αγιογράφος π. Σταμάτης Σκλήρης και θα τιμήσει με την παρουσία του ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.

Ο Γιώργος Κοτζιούλας (1909 Πλατανούσα Ιωαννίνων – 1956 Αθήνα) υπήρξε ένας από τους βασικούς εκφραστές της γενιάς του '30. Το έργο του – το περισσότερο ανέκδοτο – υπήρξε πολυποίκιλο. Ποιητής, πεζογράφος, μεταφραστής, κριτικός, δοκιμιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, χρονικογράφος και συλλέκτης λαογραφικού και γλωσσολογικού υλικού. Στη ζωή του πρυτάνευσε η εντιμότητα, η δικαιότητα και η ταπεινοσύνη. Ήταν δυναμικός μαχητής και εκφραστής της ελληνικής παράδοσης.

Διαβάστε την Εργοβιογραφία του Γιώργου Κοτζιούλα ΕΔΩ

Πληροφορίες: Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μεγάλου Βασιλείου 15 Ρουφ (πλησίον Μετρό Κεραμεικού), ώρα 19:00 το απόγευμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ