Απίστευτο: Εφτιαξαν σημαία για το Μουντιάλ που μοιάζει με τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Εφτιαξαν σημαία για το Μουντιάλ που μοιάζει με τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξυπνο επιχειρηματικό τέχνασμα ή κάτι άλλο; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει προκαλέσει... Ο λόγος για ένα σούπερ μάρκετ, το οποίο εν όψει του Μουντιάλ στη Βραζιλία, έβγαλε στην αγορά σημαίες της Αγγλίας που θυμίζουν τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν. Σύμφωνα με την Daily Mail, το concept της συγκεκριμένης εταιρείας είναι να προσεγγίσει τους καταναλωτές παρουσιάζοντας, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του καταστήματος μία έξυπνη «στολή» σημαία.

Μάλιστα, εμπνευστές αυτής της ιδέας κάνουν λόγο για μία πρωτότυπη σημαία, η οποία φοριέται από τη μέση και πάνω μέχρι το κεφάλι προκειμένου ο χρήστης να προστατευθεί κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ σε περίπτωση βροχής.

Ωστόσο, η άσπρη σημαία με τον μεγάλο κόκκινο σταυρό και την κουκούλα Κου Κλουξ Κλαν έχει βάλει «φωτιά» στο Twitter, με δεκάδες χρήστες να προχωρούν σε αρνητικά σχόλια, κάνοντας λόγο για ομοιότητες με τη ρατσιστική οργάνωση στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά ο εκπρόσωπος του σούπερ μάρκετ τόνισε στον Guardian: «Ξέρουμε ότι έχει γίνει θέμα στο twitter για τις σημαίες μας, αλλά απλά είναι μια σημαία με σταυρό. Τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ