Δωρεάν εισιτήρια στο μετρό για όσους γνωρίζουν στίχους του Πούσκιν - Πρωτότυπη πρωτοβουλία σε πόλη της Σιβηρίας - iefimerida.gr

Δωρεάν εισιτήρια στο μετρό για όσους γνωρίζουν στίχους του Πούσκιν - Πρωτότυπη πρωτοβουλία σε πόλη της Σιβηρίας

Δωρεάν εισιτήρια στο μετρό για όσους γνωρίζουν στίχους του Πούσκιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Απαγγείλετε δυο στίχους του Πούσκιν και κερδίστε δωρεάν μετακινήσεις με το μετρό». Αυτή την ιδέα είχε ο δήμος της πόλης Νοβοσιμπίρσκ στη Σιβηρία, ο οποίος αποφάσισε να γιορτάσει με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο την επέτειο της γέννησης του μεγάλου ρώσου ποιητή και παράλληλα να επιβραβεύσει τους πολίτες που αγαπούν την ποίηση.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα www.sib.fm, τα δωρέαν εισιτήρια στο μετρό εντάσσονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη 215η επέτειο από τη γέννηση του ποιητή στις 6 Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη, δάσκαλοι, βιβλιοθηκονόμοι, φοιτητές και μαθητές θα στέκονται στις εισόδους του μετρό για να ελέγχουν εάν οι επιβάτες γνωρίζουν από Πούσκιν, δήλωσε εργαζόμενη σε ΜΚΟ που προωθεί τη ρωσική γλώσσα και κουλτούρα. Την ίδια ημέρα, απαγγελίες ποιημάτων του Πούσκιν θα πραγματοποιούνται στους χώρους του μετρό.

Ο Αλεξάντερ Πούσκιν θεωρείται ο εθνικός ποιητής της Ρωσίας κι ένας από τους θεμελιωτές της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας. Πολλές βιβλιοθήκες και δρόμοι σε ολόκληρη την επικράτεια φέρουν το όνομά του. Το ίδιο ισχύει και στο Νοσιμπίρσκ, την πολυπληθέστερη πόλη της Σιβηρίας και την τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Δωρεάν εισιτήρια στο μετρό για όσους γνωρίζουν στίχους του Πούσκιν - Πρωτότυπη πρωτοβουλία σε πόλη της Σιβηρίας | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ