Αναζητάτε δουλειά; Αυτές είναι οι χειρότερες χώρες στον κόσμο για τους εργάτες [χάρτης] - iefimerida.gr

Αναζητάτε δουλειά; Αυτές είναι οι χειρότερες χώρες στον κόσμο για τους εργάτες [χάρτης]

Αναζητάτε δουλειά; Αυτές είναι οι χειρότερες χώρες στον κόσμο για τους εργάτες [
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα έκθεση από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ITUC), μια παγκόσμια οργάνωση συνδικάτων σε όλο τον κόσμο , ρίχνει φως σχετικά με την κατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε 139 χώρες.

Με βάση τον Γενικό Δείκτη Δικαιωμάτων του 2014, η ITUC αξιολόγησε 97 διαφορετικούς παράγοντες σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων , όπως η δυνατότητα να ενταχθούν σε συνδικάτα, η πρόσβαση σε νομική προστασία και η προστασία από βίαιες συνθήκες. Η ομάδα κατατάσσει κάθε χώρα σε μια κλίμακα από το 1 (την καλύτερη προστασία) έως το 5 (τη χειρότερη προστασία) και δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο 5.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι σε τουλάχιστον 35 χώρες, οι εργαζόμενοι έχουν συλληφθεί ή φυλακιστεί ως μια τακτική για να καμφθούν οι απαιτήσεις τους για δημοκρατική μεταχείρηση, αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας και ασφάλεια. Σε τουλάχιστον εννέα χώρες, η δολοφονία και η εξαφάνιση χρησιμοποιούνται τακτικά για τον εκφοβισμό των εργαζομένων.

Η Δανία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει επιτύχει ένα τέλειο σκορ, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα τηρεί και τους 97 δείκτες των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι ΗΠΑ, βρίσκεται στο 4 με την ένδειξη «συστηματικές παραβιάσεις» και «σοβαρές προσπάθειες συντριβής της συλλογικής φωνής των εργαζομένων.»

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η παγκόσμια κατάταξη. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις αντιπροσωπεύουν χειρότερη προστασία για τους εργαζόμενους. Η βαθμολογία των 5+ σημαίνει ότι οι δραστικές συγκρούσεις, όπως εκείνες στη Συρία ή το Σουδάν, μπλοκάρουν κάθε νομική προστασία για τους εργαζόμενους.

Αναζητάτε δουλειά; Αυτές είναι οι χειρότερες χώρες στον κόσμο για τους εργάτες [χάρτης] | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ