Σήμερα εκταμιεύονται τα 3,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ -Ακολουθούν «καυτές» συζητήσεις - iefimerida.gr

Σήμερα εκταμιεύονται τα 3,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ -Ακολουθούν «καυτές» συζητήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η θετική εισήγηση του Πολ Τόμσεν, παρά τις όποιες παρατηρήσεις, υποσημειώσεις και συστάσεις, αναμένεται να δώσει -ουσιαστικά- το «πράσινο» φως στο ΔΝΤ να εκταμιεύσει σήμερα τις δύο δόσεις, ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
Το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεδριάζει την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον και όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξουν... αστάθμητοι παράγοντες στην εκταμίευση των δόσεων.
Πάραλληλα θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του κλιμακίου της τρόικα, που θα βασίζεται στις διαπιστώσεις και στα ευρήματα του πρόσφατου ελέγχου του περασμένου Μαρτίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα η αναλυτική έκθεση του ΔΝΤ.

Αυτές οι επισημάνσεις του Ταμείου θα αποτελέσουν την ατζέντα των δύσκολων διαπραγματεύσεων που ακολουθούν, συνολικά με την τρόικα, από τα μέσα Ιουλίου και θα κλιμακωθούν το Σεπτέμβριο που θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος έλεγχος.
Θα πρέπει να τονιστεί πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το χρηματοδοτικό - δημοσιονομικό κενό των επόμενων ετών, αποτελούν τα μέρη εκείνα της έκθεσης που η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται να αναγνώσει, καθώς θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος των διαπραγματεύσεων που αρχίσουν στα μέσα Ιουλίου.

Οπως σημειώνει και η Ναυτεμπορική, πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του Οργανισμού έχουν αφήσει να εννοηθεί πως προκρίνουν πιο δραστικά μέτρα για τη μείωση του χρέους, πέραν της επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων και της μείωσης των επιτοκίων που προωθεί η Ευρωζώνη.
Αυτό σε απλά... ελληνικά σημαίνει πως η πλευρά του ΔΝΤ επιμένει στο νέο «κούρεμα» του χρέους, διαφορετικά δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι αποκλιμάκωσης που έχουν τεθεί. Εκτός κι αν οι στόχοι μεταβληθούν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ