Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Στη Στοκχόλμη οι δυνατοί του κόσμου -Ποιοι θα δώσουν το παρών και τι θα συζητήσουν - iefimerida.gr

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Στη Στοκχόλμη οι δυνατοί του κόσμου -Ποιοι θα δώσουν το παρών και τι θα συζητήσουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δυνατοί του κόσμου βρίσκονται από χθες στη Στοκχόλμη προκειμένου να συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία φέτος γιορτάζει τα εξηκοστά της γενέθλια.

Ποιοι θα βρίσκονται στα εξηκοστά γενέθλια της λέσχης

Οπως γράφει η Καθημερινή σε μία προσπάθεια η διαδικασία να χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, οι διοργανωτές της φετινής συνάντησης δημοσίευσαν τη λίστα των πρωθυπουργών, στελεχών και στρατιωτικών αρχηγών που επρόκειτο να παραστούν, όπως, παραδείγματος χάριν, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, αλλά και ο παλαίμαχος ειδικός στα θέματα εξωτερικής πολιτικής Χένρι Κίσινγκερ, αλλά και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η Βεατρίκη της Ολλανδίας, κόρη του ιδρυτή της Λέσχης, πρίγκιπα Μπερνχάρντ. Φυσικά, δεν θα λείψουν οι δισεκατομμυριούχοι που στελεχώνουν επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως η Shell, η BP, η HSBC, η Saab, η AXA, η Google και η LinkedIn, ενώ θα συμμετάσχουν και η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επιπλέον ανάμεσα σε αυτούς που θα παραβρεθούν και θα συζητήσουν το θέμα είναι ο Κιθ Αλεξάντερ, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που βρέθηκε σε δεινή θέση μετά τις αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις, αλλά και ο σερ Τζον Σάουερς, επικεφαλής της βρετανικής ΜΙ-6 (υπηρεσία εξωτερικής αντικατασκοπείας), όπως, εξάλλου, και ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Eρικ Σμιντ.

Δείτε τη λίστα με όσους θα συμμετέχουν ΕΔΩ

Ποιοι Ελληνες είναι προσκεκλημένοι

Τρία πρόσωπα από την Ελλάδα περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προσκεκλημένων της φετινής ετήσιας συνεδρίασης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στην Κοπεγχάγη.

Μαζί με διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγούς κρατών, κορυφαίους επιχειρηματίες και τεχνοκράτες από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν, όπως προκύπτει από τη λίστα που είναι αναρτημένη στον επίσημο ιστότοπο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ:

  • Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζαννιάς
  • Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης
  • Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της Action Aid Hellas

Πηγή: Ποιοι είναι οι τρεις Ελληνες που θα συμμετέχουν στη φετινή συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/156929#ixzz33AkOze4x

Ποια θέματα αναμένεται να συζητηθούν

Ανάμεσα στα θέματα που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη είναι «Το μέλλον της Δημοκρατίας και η παγίδα της μεσαίας τάξης», «Η νέα αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής» αλλά και η Ουκρανία. Η κρυψίνοια που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη διαδικασία αυτών των συναντήσεων έχει κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι εκεί λαμβάνονται αποφάσεις που διαμορφώνουν τις πολιτικές που ακολουθούνται σε όλον τον κόσμο ερήμην των δημοκρατικών θεσμών. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι σε μια τέτοια μυστική συνάντηση, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, «γεννήθηκε» και το ευρώ.

Επίσης, στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ συμμετέχουν και μέλη των περίφημων ομάδων άσκησης πίεσης, των διαφόρων λόμπι που έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν με τους αρμόδιους.

Απόρθητο φρούριο το «Μάριοτ» στη Στοκχόλμη

Το ξενοδοχείο «Μάριοτ» της Στοκχόλμης, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, έχει μεταβληθεί σε απόρθητο φρούριο και περικλείεται, πλέον, μέσα σε ένα δαχτυλίδι από συρματοπλέγματα ασφαλείας ύψους τριών μέτρων. Ηδη δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να πάρουν συνέντευξη από τους διοργανωτές της συνάντησης στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ