Κρίνος: Το ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει τους καλύτερους, τραγανούς λουκουμάδες στην πόλη -Είναι θεϊκοί και ακαταμάχητοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Κρίνος: Το ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει τους καλύτερους, τραγανούς λουκουμάδες στην πόλη -Είναι θεϊκοί και ακαταμάχητοι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμηλά στην Αιόλου προς πλατεία Κοτζιά, ο χρόνος σταματάει με μία στάση στο ζαχαροπλαστείο Κρίνος που παραμένει ακόμη ιστορικό για την τοποθεσία του –σε αυτό το κτίριο λειτούργησε το 1855 το πρώτο φαρμακείο της Αθήνας- για τους φρέσκους λουκουμάδες τους με την τρύπα στη μέση που σερβίρονται ακόμη ζεστοί και τραγανοί όπως παλιά- αλλά και για την μπουγάτσα και το παγωτό του που έχουν γεύση θεϊκή κι ακαταμάχητη.

«Η ιστορία του μας γυρνάει το 1855» μου λέει ο κ. Γιώργος Φριλίγκος, διαχειριστής του μαγαζιού, μιλώντας στο Popaganda.gr. «Τότε που στην Αιόλου σε αυτό ακριβώς το σημείο, χτίστηκε το πρώτο φαρμακείο της Αθήνας από τον Σταμάτη Κρίνο που ήταν φαρμακοποιός. Μια πανέμορφη διώροφη κατοικία με διαρρύθμιση που δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο, παρά μόνο για να αναπαλαιωθεί. Το 1923 ο Μηνάς Κασιμάτης με καταγωγή από την Πόλη, αγοράζει το κτίριο και ο Κρίνος πλέον μετατρέπεται στο μεγαλύτερο ζαχαροπλαστείο των Αθηνών».

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία του ζαχαραπλαστείου, το πώς φτιάχνονται τα best seller γλυκά του και φωτογραφίες από το μαγαζί στο Popaganda.gr.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ