Χάπι end στις κακές αναμνήσεις -Βρέθηκε το φάρμακο που «διαγράφει» τη μνήμη του πόνου - iefimerida.gr

Χάπι end στις κακές αναμνήσεις -Βρέθηκε το φάρμακο που «διαγράφει» τη μνήμη του πόνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρέθηκε το φάρμακο που γιατρεύει από τις... κακές αναμνήσεις. Πρόκειται για ένα σκεύασμα που χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας και μπορεί να «σβήνει» τις τραυματικές μνήμες.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη ερευνητών από τη Βιρτζίνια, πρόκειται για το χάπι φινγκολιμόδη που «διαγράφει» τις αναμνήσεις του σωματικού πόνου και δίνει ελπίδες για τη θεραπεία προβλημάτων, όπως η διαταραχή του μετατραυματικού στρες που συχνά κάνει εφιαλτική τη ζωή των πασχόντων.

Η συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Neuroscience», έγινε σε ποντίκια που έλαβαν το συγκεκριμένο σκεύασμα και, όπως αποδείχθηκε, τους εξάλειψε το φόβο εισόδου σε έναν θάλαμο που είχαν μάθει να αποφεύγουν επειδή, κατά τις πρώτες επισκέψεις σε αυτόν, τους διοχετευόταν ήπιο ηλεκτρικό ρεύμα στα πόδια. Αντιθέτως, άλλα ποντίκια που δεν πήραν το φάρμακο δεν απαλλάχτηκαν ποτέ από τον φόβο τους για τον θάλαμο.

Οι ερευνητές με επικεφαλής την δρα Σάρα Σπίγκελ, καθηγήτρια Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας στο VCU, ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μία μορφή του φαρμάκου, που θα διαγράφει τις κακές αναμνήσεις, χωρίς όμως να επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως γίνεται με την υπάρχουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ