Μπρα ντε φερ υπουργείου Υγείας με γιατρούς ΠΕΔΥ για το ωράριο - iefimerida.gr

Μπρα ντε φερ υπουργείου Υγείας με γιατρούς ΠΕΔΥ για το ωράριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο μπρα ντε φερ προέκυψε μεταξύ γιατρών και του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα.Ο λόγος αντιπαράθεσης είναι η εφαρμογή του οκτάωρου συνεχούς ωραρίου στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΕΔΥ.

Πριν από μερικές ημέρες η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ επέδωσε εξώδικο στο Υπουργείο Υγείας, χαρακτηρίζοντας «αυθαίρετη και πέραν πάσης επιστημονικής λογικής» την επιβολής οκταώρου , επισημαίνοντας ότι η εν λόγω εφαρμογή ελοχεύει κινδύνους για τους ασθενείς και τους γιατρούς.

Πριν από μερικές ημέρες οι γιατροί είχαν αποστείλει και σχετική επιστολή που εστάλη στο Υπουργείο Υγείας στην οποία επισήμαναν ότι διεθνώς οι ειδικευμένοι γιατροί δεν εξετάζουν συνεχόμενα ασθενείς για παραπάνω από πέντε ώρες.

Ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας απάντησε προ δυο ημερών ότι οι ειδικευμένοι ιατροί - οδοντίατροι που προέρχονται από τις πρώην μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, εργάζονται πλέον στο ΠΕΔΥ βάσει νόμου ως ιατροί - οδοντίατροι ΠΕ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, «κατά συνέπεια το ωράριο εργασίας τους, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής τους στον κλάδο ιατρών - οδοντιάτρων ΕΣΥ, είναι το οκτάωρο με βάση όσα ισχύουν και για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους» πρόσθεσε ο υφυπουργός Υγείας.

Οι γιατροί όχι μόνο δεν καλύφθηκαν από την παραπάνω απάντηση αλλά καταλογίζουν στον υφυπουργό «επίδειξη πολιτικής ισχύος» γιατί όπως είπαν παραλληλίζει τους γιατρούς με άλλους δημοσίους υπαλλήλους κάνοντας το ωράριο να σημαίνει οκτάωρο.

Οι γιατροί πάντως στην εξώδικη διαμαρτυρία τους επισημαίνουν ότι «στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το επίσημο ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών είναι επτάωρο, συνεχές, πρωινό και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή όμως, οι Ιατροί του Ε.Σ.Υ. δεν εξετάζουν ασθενείς στα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. επί επτά ώρες τονίζοντας ότι δεν είναι εφικτό να εξετάζουν αυτοί επί 8 ώρες ασθενείς».

Τέλος, προσθέτουν ότι «οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. εξετάζουν ασθενείς στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων, στα οποία υπηρετούν για 4 με 5 το πολύ ώρες και με την βοήθεια Γραμματέων και Νοσηλευτικού προσωπικού. Πολλές δε φορές, ίσως τις περισσότερες, επικουρούνται από ειδικευόμενους γιατρούς ή αντικαθίστανται από ειδικευόμενους Ιατρούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υπουργείο Υγείας γιατροί οκτάωρο ΠΕΔΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ