Πέθανε η θρυλική Αμερικανίδα ποιήτρια και συγγραφέας, Μάγια Ανγκέλου - iefimerida.gr

Πέθανε η θρυλική Αμερικανίδα ποιήτρια και συγγραφέας, Μάγια Ανγκέλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας ποίησης, η Αμερικανίδα λογοτέχνης Μάγια Ανγκέλου.Η ποιήτρια βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην πόλη Γουίνστον-Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας. Το θάνατο της μεγάλης λογοτέχνιδας επιβεβαίωσαν ο δήμαρχος της πόλης και ο ατζέντης της.

Η Μάγια Ανγκέλου γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1928 και παντρεύτηκε το 1951 τον Ελληνα ναυτικό, Αναστάσιο Ανγκέλου το όνομα του οποίου επέλεξε να διατηρήσει.

Εξέδωσε αναρίθμητες ποιητικές συλλογές, βιβλία, αυτοβιογραφίες και έχει γράψει αρκετά σενάρια για θεατρικά, ταινίες και τηλεοπτικά σόου, αλλά και πολλούς στίχους για τραγούδια.

Εχει προταθεί για βραβείο Πούλιτζερ και το βραβείο Τόνι, ενώ έχει κερδίσει και τρία Γκράμι.

H Μάγια Ανγκέλου βρέθηκε επίσης στην πρώτη γραμμή της μάχης για την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων των αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, συνεργάστηκε με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ήταν στενή φίλη του Μάλκολμ X.Το πραγματικό της όνομα ήταν Μάργκεριτ Αν Τζόνσον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ