Τσίπρας από ΣΕΒ: Η κυβέρνηση δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί -Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρόλο στις αποφάσεις - iefimerida.gr

Τσίπρας από ΣΕΒ: Η κυβέρνηση δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί -Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρόλο στις αποφάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε υψηλούς τόνους και στην ομιλία του στη Γενική Συνελευση του ΣΕΒ, όπως είχε κάνει και μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενος τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί τις προοπτικές διαπραγμάτευσεις της Ελλάδας, επισήμανε πως: «Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει την ηθική, πολιτική και συνταγματική νομιμοποίηση να νομοθετεί. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να μπαίνει σε μια δήθεν διαπραγμάτευση για το χρέος».

Το μήνυμα των εκλογών σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ήταν ότι ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή, όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς, για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση αλλά αυτό που του είπε είναι να σταματήσει την καταστροφή της χώρας, ενώ εξέφρασε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίσει ρόλο στις μείζονες κυβερνητικές επιλογές έως τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

Για τα πιο ειδικά θέματα ο Τσίπρας αναφέθηκε στο νέο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και για τον επίτροπο της χώρας. Για αμφότερα τόνισε πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ζητήσουν τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται «να κλείσει οποιαδήποτε μείζονα διαπραγμάτευση. Δεν δικαιούται να μη λογαριάζει την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς τη συμφωνία του πρώτου κόμματος».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι σε διαδικασία αποδρομής και «δεν δικαιούται να μη λογαριάζει την αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς τη συμφωνία του πρώτου κόμματος».

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώπιον των παραγωγικών φορέων, ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε σημεία του οικονομικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας το οποίο θα ακολουθήσει άμα τη αναλήψει της διακυβέρνησής της.

Στο κομμάτι των επενδύσεων ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτύχει την έξοδο από την κρίση θα στηρίξει επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία, πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ από το εξωτερικό.

Τάχθηκε κατά του μοντέλου της "φθηνής ανάπτυξης" όπως αυτή επιβλήθηκε από το μνημόνιο μέσω της μείωσης των μισθών και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτρέψει την εξαγορά κρίσιμων πόρων και σε αυτήν την κατεύθυνση όπως είναι σημαντική η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ, ενώ πρόσθεσε ότι θα αποτρέψει τις εξαγορές κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για:

Τέλος, ανέφερε πως «Έχουμε δύσβατο δρόμο θα παραλάβουμε καμένη γη. Στόχος μας να την επανενώσουμε ώστε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

Φωτογραφίες: Fosphotos/Παναγιώτης Τζάμαρος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ