Τετ α τετ Σαμαρά-Ετινγκερ -Στο επίκεντρο οι υδρογονάναθρακες της Ελλάδας - iefimerida.gr

Τετ α τετ Σαμαρά-Ετινγκερ -Στο επίκεντρο οι υδρογονάναθρακες της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ, υπεύθυνο για θέματα ενέργειας.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, ο πρωθυπουργός συζήτησε θέματα ενεργειακής ασφάλειας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο. Συγκεκριμένα βασικό θέμα συζήτησης ήταν η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης των οδών παροχής και των πηγών ενέργειας ενώ στο τραπέζι έπεσαν και ζητήματα που αφορούν στους δυο αγωγούς, τον TAP και τον ελληνοβουλγαρικό.

Συζητήθηκε επίσης η διασύνδεση των διαφόρων ευρωπαϊκών δικτύων, ιδιαίτερα αυτών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τις χώρες της Ομάδας Visegrad.Επίσης μίλησαν για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ ενώ θέμα συζήτησης ήταν και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΠΑ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς μεταξύ άλλων και στην προώθηση των έργων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ιδίως εκείνων των έργων που σχετίζονται με τη διασύνδεση των υπαρχόντων δικτύων.

Τα παραπάνω ζητήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης της επόμενης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ