Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Οικονομικών: Δεν επαναπροσλαμβάνει τις καθαρίστριες - iefimerida.gr

Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Οικονομικών: Δεν επαναπροσλαμβάνει τις καθαρίστριες

Δεν επαναπροσλαμβάνει τις καθαρίστριες το υπουργείο Οικονομικών: Αναμένει απόφασ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Υπό τη νομική «ομπρέλα» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το υπουργείο Οικονομικών «παγώνει» τις όποιες διαδικασίες επαναπρόσληψης των καθαριστριών του, κατ' εφαρμογήν της πολυσυζητημένης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.Ειδικότερα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, μέχρι να εκδικαστεί στις 10 Ιουνίου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης, που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, ΔΕΝ υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης άρα δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης!

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΝΣΚ, το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., ενώ επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951, η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή της εκτελεστότητας της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών πέρα από την κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης προχώρησε στην αίτηση αναίρεσης αντί έφεσης, προκειμένου η υπόθεση να εκδικαστεί με διαδικασίες εξπρές, συνδέοντας την μάλιστα με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας συνολικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ