Δέκα περίεργα τρικ για να ξεπεράσετε τη νευρικότητα μίας συνέντευξης -Πώς θα γίνει πιο εύκολο να πάρετε τη δουλειά - iefimerida.gr

Δέκα περίεργα τρικ για να ξεπεράσετε τη νευρικότητα μίας συνέντευξης -Πώς θα γίνει πιο εύκολο να πάρετε τη δουλειά

Δέκα περίεργα τρικ για να ξεπεράσετε τη νευρικότητα μίας συνέντευξης -Πώς θα γίν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρέμουλο, ανεβασμένοι σφυγμοί και λάθος επιλογή λέξεων. Είναι μερικές από τις συνέπειες της νευρικότητας που νιώθουν σχεδόν όλοι την ώρα που δίνουν μία συνέντευξη για δουλειά. Είναι λογικό, όταν βρίσκεται κάποιος απέναντι από τον άνθρωπο που θα κρίνει το επαγγελματικό μέλλον του. Αλλά υπάρχουν οι τρόποι για να καταπολεμηθούν αυτά τα συμπτώματα.

Η Guardian συνέταξε έναν οδηγό με περίεργα τρικ τα οποία θα βοηθήσουν εύκολα τον καθένα να ξεπεράσει τη νευρικότητα. Με τη εφαρμογή τους, βελτιώνεται η εικόνα του υποψήφιου εργαζόμενου και το μόνο που απομένει μετά είναι να αξιολογηθούν τα πραγματικά προσόντα του.

Μην μιλάτε γρήγορα
Η νευρικότητα μπορεί να κάνει τον καθένα να μιλά πιο γρήγορα από ότι συνήθως. Οσο περιμένετε για τη συνέντευξη, πάρτε βαθιά εισπνοή από τη μύτη, αργά και μετρήστε ως το τρία πριν εκπνεύσετε. Επαναλάβετε τρεις φορές, κάτι που λογικά θα κρατήσει 18 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το διάστημα, έχετε ήδη ρίξει αισθητά το σφυγμό σας και θα μιλάτε πιο αργά.

Σταματήστε το τρέμουλο
Σφίξτε τα οπίσθιά σας, ή τους μηρούς. Είναι σχεδόν απίθανο σωματικά να τρέμουν τα χέρια την ώρα που θα το κάνετε αυτό. Η συγκεκριμένη τεχνική θα σας βοηθήσει να νιώθετε, αλλά και να δείχνετε πιο σίγουροι.

Εξαφανίστε το τρέμουλο της φωνής
«Ανοίξτε» το λαιμό σας τραβώντας τη γλώσσα σας όσο πιο πίσω μπορείτε και δοκιμάστε να πείτε δυνατά ένα γλωσσοδέτη. Ετσι θα ακούγεστε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εννοείται ότι αυτό πρέπει να το κάνετε πριν ξεκινήσει συνέντευξη.

Σηκωθείτε ενώ περιμένετε
Δεν θέλετε η πρώτη εντύπωση που θα δώσετε να είναι ενός ανθρώπου «χυμένου» στην καρέκλα, οπότε καλύτερα να περιμένετε όρθιοι πριν από τη συνέντευξη. Ετσι θα δείχνετε πιο σίγουροι και θα είστε στο ίδιο ύψος με τους ανθρώπους που θα μιλήσετε, την πρώτη στιγμή που θα τους συναντήσετε.

Βρείτε την καλύτερη καθιστή θέση σας
Πρώτα από όλα, ποτέ μην εμπιστεύεστε την πλάτη της καρέκλας. Εύκολα μπορεί να βρεθείτε πολύ πίσω και αυτό να προκαλέσει σφίξιμο το λαιμό σας. Καλύτερα να γέρνετε ελαφριά προς τα μπροστά. Θα δείχνετε πιο δυναμικοί με αυτό τον τρόπο.

Δείξτε τα χέρια σας
Εχει αποδειχθεί ότι είναι πιο πιθανό να πάρετε μία δουλειά αν τα χέρια σας είναι ορατά και όχι κάτω από το γραφείο. Είναι δείγμα ειλικρίνειας.

Κάντε τον άλλον να νιώσει ιδιαίτερος
Πολλοί προσπαθούν τόσο σκληρά σε μία συνέντευξη, που καταλήγουν να μεγαλοποιούν τον εαυτό τους. Ολοι βαριούνται όταν ακούν τους άλλους να μιλάνε για τον εαυτό τους, χωρίς να δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τον άλλον. Εχετε κατά νου να κάνετε μία ερώτηση και να δείξετε ενδιαφέρον για την απάντηση.

Ακούστε
Οταν μας κυριεύει ο φόβος και το άγχος, είναι δύσκολο να ακούσουμε και συνήθως απαντάμε λάθος ερώτηση. Οπότε προσπαθείστε να ακούσετε. Πέρα από τις σωστές απαντησεις, θα δείξετε ότι δίνετε σημασία στην ερώτηση.

Χρησιμοποιείστε τη δική σας φωνή
Μην προσπαθείτε να μιλήσετε με «επίσημη» φωνή. Αντίθετα, μιλήστε σαν να είστε με μία παρέα φίλων.

Να είστε ο εαυτός σας
Οταν κάποιος είναι ο εαυτός του είναι πιο χαλαρός, αυθεντικός και σίγουρος. Χρησιμοποιείστε λέξεις που χρησιμοποιείτε συχνά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ