Ο Γιούνκερ αρχίζει «ζυμώσεις» για να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν - iefimerida.gr

Ο Γιούνκερ αρχίζει «ζυμώσεις» για να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρχίζει διεργασίες για να πετύχει την απαραίτητη πλειοψηφία και να οριστεί πρόεδρος της Κομισιόν. Οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έδωσαν διερευνητική εντολή για να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν από κοινού την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας για την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου θα διενεργήσουν τις απαιτούμενες διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δεσμευόμαστε σε διάλογο και διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών των πολιτικών ομάδων στο κοινοβούλιο, με στόχο την επιλογή του υποψηφίου που θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την πολιτική οικογένεια που θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο υποψήφιος της μεγαλύτερης ομάδας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα είναι ο πρώτος που θα αποπειραθεί να σχηματίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ