Δένδιας: Αυτή η Βουλή μπορεί να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Δένδιας: Αυτή η Βουλή μπορεί να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δένδιας: Το εκλογικό αποτέλεσμα διευκολύνει την εκλογή Προέδρου -Ποιο μικρό κόμμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και παραδέχεται ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτέλεσε ήττα για την κυβέρνηση, σε δεύτερο επίπεδο ο Νίκος Δένδιας μεταφράζει την ετυμηγορία της κάλπης ως κάτι θετικό. Γιατί, όπως δήλωσε, θεωρεί ότι αυτό το αποτέλεσμα θα διευκολύνει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Βεβαίως χάσαμε τις ευρωεκλογές και δεν είναι και ντροπή αυτό, προς Θεού, να πούμε ότι δεν κερδίσαμε κάτι», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και συνέχισε λέγοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει ένα επιχείρημα στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το χρέος, αλλά όχι μόνο. «Είμαι μειοψηφία σ' αυτό, αλλά πιστεύω ότι διευκολύνει και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιος θα τολμήσει από τα μικρά κόμματα να ρίξει την κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή; Εκ του θεσμικού ρόλου του ΠτΔ, όλα τα κόμματα έχουν προφανή λόγο να συμπράξουν στην εκλογή ΠτΔ. Όσο ευρύτερη η πλειοψηφία, τόσο καλύτερα για το κράτος και την πατρίδα», είπε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα όσα είπε μετά από αυτή. «Βρήκα εξαιρετικά άκομψο και με στενοχώρησε αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί περνάμε δύσκολους καιρούς και δεν έχει έννοια να οξύνουμε, αλλά όταν μιλάς για έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, δεν μπορείς να λες ''να μη διανοηθεί'' μ' αυτό το διατακτικό ύφος», ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στον ευρύτερο διάλογο που πρέπει να γίνει για τη χώρα.

Τέλος, σχολιάζοντας τα ποσοστά στήριξης της Χρυσής Αυγής από αστυνομικούς στις ευρωεκλογές, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, καθώς σε κάποια από τα εκλογικά τμήματα για τα οποία έγινε η συζήτηση πέρα από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ψήφισαν ετεροδημότες και πολίτες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ