Hurriyet: Oι εκλογές στην Ελλάδα έδειξαν πως όλα έχουν αλλάξει -Αλλά, όλα παραμένουν ίδια - iefimerida.gr

Hurriyet: Oι εκλογές στην Ελλάδα έδειξαν πως όλα έχουν αλλάξει -Αλλά, όλα παραμένουν ίδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τουρκικός Τύπος και συγκεκριμένα η Hurriyet κάνει σήμερα μια εκτενή αναφορά στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα ξεκινάει λέγοντας «Αυτές ήταν οι μόνες εκλογές που έδειξαν πως όλα άλλαξαν αλλά όλα παραμένουν όπως ήταν πριν».

Σημείο καμπής για τον αρθρογράφο του δημοσιεύματος ήταν ο θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο δημοσίευμα η Ηurriyet γράφει:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδα, κέρδισε τις εκλογές αριστερό κόμμα, έστω και αν αυτές οι εκλογές ήταν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο κ.Τσίπρας ζήτησε πρόωρες εθνικές εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο οι εκλογές δεν πέφτουν κάνει στο τραπέζι για την ώρα όπως σημειώνει ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, το δεύτερο σημείο καμπής είναι η Χρυσή Αυγή που είναι πλέον η τρίτη δύναμη στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας. «Ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούν τα υπόλοιπα κόμματα το φαινόμενο Χρυσή Αυγή θα επηρεάσει όχι μόνο την πολιτική σταθερότητα αλλά και κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα» τονίζει η Hurriyet.

Στο ίδιο άρθρο η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην Ελιά που ενώ έμοιαζε να είναι στην πόρτα της εξόδου τελικά το 8% της δίνει την πολιτική νομιμοποίηση όχι μόνο να μείνει στην κυβέρνηση αλλά να είναι και η ηγετική δύναμη για την συσπείρωση της κεντροαριστεράς. Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο και για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που ενώ έδειχνε ότι θα πιάσει μεγαλύτερα ποσοστά τελικά δεν κατάφερε να μετατραπεί από προϊόν των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε πολιτικό κόμμα με ιδεολογία και συγκεκριμένες προτάσεις.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν διπλό μήνυμα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα λέει ο αρθρογράφος εν λόγω εφημερίδας «Είναι προφανές ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή την πολιτική της λιτότητας και χωρίς σχέδιο επενδύσεων για την επόμενη μέρα» ενώ αναφέρεται και στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας «δεν έχει χτίσει μια ισχυρή δυναμική της αλλαγής, χωρίς πολιτικό στίγμα και χωρίς σοβαρούς συμμάχους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση, αλλά μόνο ένα λαϊκίστικο αριστερό κόμμα που ψαρεύει στα θολά νερά της κοινωνικής κατάθλιψης».

φωτογραφία:cnn

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ