ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής -Ξέρουν ότι θα είμαστε πρώτοι και δημιουργούν εμπόδια - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής -Ξέρουν ότι θα είμαστε πρώτοι και δημιουργούν εμπόδια

ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής -Ξέρουν ότι θα είμαστε πρώτοι και δημι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά.

Αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν να καταργείται το μπόνους των 50 εδρών στις επόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι: «Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τις αλλαγές στα συστήματα των εκλογών».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της απλής αναλογικής και σημείωσε: «Τώρα που διαπιστώνουν ότι έχουν υποστεί μια μεγάλη εκλογική ήττα, θέλουν απλώς να δημιουργήσουν στο πρώτο κόμμα που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές, να δημιουργήσουν ένα ακόμη εμπόδιο; Αν είναι αυτό το θέμα τους δεν μας αφορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Σημειωτέον δε, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει από τον Μάρτιο του '12 πρόταση νόμου για απλή αναλογική ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θεωρεί σκόπιμες τις μεμονωμένες αλλαγές στον εκλογικό νόμο, καθώς τάσσεται υπέρ μιας συνολικής μεταρρύθμισης και συγκεκριμένα την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ