Το προφίλ του ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής: Νέος, άνεργος ή αγρότης και απόφοιτος λυκείου - iefimerida.gr

Το προφίλ του ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής: Νέος, άνεργος ή αγρότης και απόφοιτος λυκείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ολοένα αυξανόμενα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, έχουν γίνει αντικείμενο μελετών έτσι ώστε να διευκρινιστεί η ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων της.

Μπορεί να φαντάζει ως μια ψήφος αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος ή διαμαρτυρίας για τις σκληρές οικονομικές συνθήκες και πολλές φορές οι ψηφοφόροι να προσπαθούν να απενοχοποιήσουν την ακραία επιλογή τους, ωστόσο το ζήτημα της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής σε... δυναμικά κοινά είναι δεδομένη και ανησυχητική.

Οπως σημειώνουν και τα Νέα σε σχετικό ρεπορτάζ τους, ο ακροδεξιό κόμμα έχει μπει για τα καλά στις ηλικίες από 18 έως 44 ετών, δηλαδή στη νέα γενιά και στην παραγωγική βάση της ελληνικής κοινωνίας. Ανθρωποι που δεν έχουν γνωρίσει την Κατοχή και γνωρίζουν ελάχιστα για τις θηριωδίες των Ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Χρυσή Αυγή παραμένει «νεανικό» κόμμα αποσπώντας 10,5% των ψηφοφόρων ηλικίας από 18 έως 24 ετών. Στις ηλικίες 25-34 έτη αγγίζει το 10,7% διείσδυσης, και στο 12,6% σε ηλικίες 35-44.

Σημαντική είναι η είσοδός της σε αγρότες (13,8%), ελεύθερους επαγγελματίες (12,2%), ανέργους (12%) και μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (10,1%).

Παράλληλα υπέρμαχοι της Χρυσής Αυγής είναι οι απόφοιτοι Λυκείου (12%), οι άντρες έναντι των γυναικών (13% -6,5% αντίστοιχα).
Τα στοιχεία λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του έξιτ πολ της προηγούμενης Κυριακής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ