Λεπέν: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τη XA -Ποιες χώρες στέλνουν ακροδεξιούς στην Ευρωβουλή [χάρτης] - iefimerida.gr

Λεπέν: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τη XA -Ποιες χώρες στέλνουν ακροδεξιούς στην Ευρωβουλή [χάρτης]

Μαρίν Λεπέν: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή -Ποιες χώρες στέλνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Λεπέν: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τη XA -Ποιες χώρες στέλνουν ακροδεξιούς στην Ευρωβουλή [χάρτης] | iefimerida.gr 0

Κάθε περίπτωση συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, για τη σύσταση ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέκλεισε η Ζαν Μαρίν Λεπέν.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου ήταν ξεκάθαρα αρνητική σε τέτοιο ενδεχόμενο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ανταποκρίτριας του Mega. Οπως είπε η κ. Λεπέν, γνωρίζει πως «τα ΜΜΕ επιχειρούν να κάνουν ένα συσχετισμό» ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το Εθνικό Μέτωπο, απέκλεισε όμως κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας σε μία κοινή κοινοβουλευτική ομάδα των δύο κομμάτων.

Το Εθνικό Μέτωπο, που εξέλεξε 34 ευρωβουλευτές, ελπίζει ότι θα μπορέσει να συγκροτήσει πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με κόμματα από άλλες χώρες. Μεταξύ των συμμάχων του περιλαμβάνονται ήδη το ολλανδικό PVV, η ιταλική Λέγκα του Βορρά, το βελγικό Vlaams Belang και το FPÖ της Αυστρίας.

Ο ηγέτης του βρετανικού λαϊκιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ, που κέρδισε τις εκλογές στη Βρετανία με ποσοστό 27,5% και εκτιμάται ότι θα εκλέξει 23 ευρωβουλευτές, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμαχήσει με το γαλλικό κόμμα, κατηγορώντας το για αντισημιτισμό.

Για τη συγκρότηση μιας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτούνται 25 ευρωβουλευτές που όμως θα πρέπει να προέρχονται από επτά διαφορετικές χώρες.

Ποιες χώρες στέλνουν ακροδεξιούς στην Ευρωβουλή (Πηγή: AFP)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ