Πράσινο φως από το ΣτΕ: Και επισήμως στο ΤΑΙΠΕΔ το 30% του Ελληνικού και ο Αγιος Κοσμάς - iefimerida.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ: Και επισήμως στο ΤΑΙΠΕΔ το 30% του Ελληνικού και ο Αγιος Κοσμάς

Πράσινο φως από το ΣτΕ: Και επισήμως στο ΤΑΙΠΕΔ το 30% του Ελληνικού και ο Αγιος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζεται το 30% των εκτάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ωστόσο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κρίνει εκ νέου το ζήτημα εφόσον εκδοθούν νέες αποφάσεις της Πολιτείας που θα αφορούν στον σχεδιασμό των έργων εάν υπάρξουν βέβαια νέες προσφυγές.Με 4 αποφάσεις του, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές των δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου, της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης, καθώς και δέκα κατοίκων του Ελληνικού, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι μεταβιβάσεις στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια, 5.249.873 τετραγωνικά μέτρων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, 426,011 τ.μ. του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά, 529.792 τ.μ. του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και έκταση 4.850 τ.μ. στην χερσόνησο του Αγίου Κοσμά.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των δήμων χωρίς να αποκλείει να επανέλθει εάν εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης της περιοχής ή εκδοθούν άλλες υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την επίμαχη περιοχή, οι οποίες μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις γι΄ αυτούς.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ