Κατά συρροή παραιτούνται αρχηγοί κομμάτων λόγω των αποτελεσμάτων της ευρωκάλπης - iefimerida.gr

Κατά συρροή παραιτούνται αρχηγοί κομμάτων λόγω των αποτελεσμάτων της ευρωκάλπης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αρχηγός της Ισπανικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να παραιτηθεί μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που έδειξε η ευρωκάλπη.

Ο γενικός γραμματέας του PSOE, Αλφρέντο Ρουμπαλκάμπα παραδέχτηκε οτι φέρει ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά που έδειξε η κάλπη και επισήμανε την ανάγκη που έχει το κόμμα για νέα ηγεσία.
Έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιήσει το PSOE, τον Ιούλιο με σκοπό να αναδειχθεί ο νέος αρχηγός του κόμματος.

Το ποσοστό του PSOE ήταν 23% φέρνοντας το στη δεύτερη θέση και ακριβώς πίσω από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και σε επίπεδα που μειώνουν τις έδρες του στην Ευρωβουλή κατά περίπου το ένα τρίτο.

Στη Σλοβενία παραιτήθηκε ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος λόγω χαμηλών ποσοστών

Ο Ίγκορ Λούκσιτς, αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SD παραιτήθηκε λόγω των χαμηλών ποσοστών που συγκέντρωσε το κόμμα στις ευρωεκλογές.

Το SD συγκέντρωσε ποσοστό 8%, ενώ στις προηγούμενες ευρωεκλογές που διεξήχθησαν πριν από πέντε χρόνια το ποσοστό που είχε συγκεντρώσει ήταν 18,5%.Μάλιστα το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα συμμετείχε στον μέχρι πρότινος κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας.

Κατά συρροή παραιτούνται αρχηγοί κομμάτων λόγω των αποτελεσμάτων της ευρωκάλπης | iefimerida.gr 0

Ο Ίγκορ Λούκσιτς υπέβαλε σήμερα τη παραίτηση του η οποία και εγκρίθηκε.Αποφασίστηκε οτι χρέη προέδρου θα εκτελεί ο Ντεγιάν Ζιντάν μέχρι έως το επόμενο εκλογικό συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Ο Ίγκορ Λούκσιτς ήταν πρόεδρος του SD από τον Ιούνιο του 2012, όταν νίκησε τον προκάτοχό του και πρώην πρόεδρο της Σλοβενίας, στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ