Αυτές είναι οι συνοικίες σε Αθήνα και Πειραιά που εξέλεξαν Καμίνη και Μώραλη - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι συνοικίες σε Αθήνα και Πειραιά που εξέλεξαν Καμίνη και Μώραλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την καταμέτρηση των ψήφων να φτάνει πλέον στο τέλος της, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εκλογικής μάχης σε Αθήνα και Πειραιά, φανερώνουν και την ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων στις δύο μεγάλες πόλεις.

Σε ότι έχει να κάνει με τον νικητή στον Δήμο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη (λαμβάνει 29 έδρες), όπως αναφέρει και το Vima.gr, οι συνοικίες που ουσιαστικά του έδωσαν τον νικητήριο βηματισμό ήταν: το 1ο διαμέρισμα της Αθήνας (Εξάρχεια, Νεάπολη, Μουσείο και Πεδίο του Άρεως, Ευελπίδων, Άγιος Κων/νος, Άγιος Παύλος στην Πλατεία Βάθη, Ιστορικό Κέντρο, Ψυρρή, Πλάκα, Κουκάκι, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, Ιλίσια), με ποσοστό 59,82% και στο 6ο διαμέρισμα (Άνω Κυψέλη, Κυψέλη, Πλατεία Αμερικής και Πλατεία Αττικής) με ποσοστό 54,15%, πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Από την άλλη μεριά ο ηττημένος της βραδιάς Γαβριήλ Σακελλαρίδης έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά στο 4ο διαμέρισμα (Τρεις Γέφυρες, Κάτω Πατήσια, Θυμαράκια, Σεπόλια, Άγιος Μελέτης, Λόφος Σκουζέ, Κολοκυνθού, Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος) με ποσοστό 54,43% και στο 3ο διαμέρισμα (Μαρκόνι, Βοτανικός, Ρουφ, Κεραμεικός- Μεταξουργείο, Ελαιώνας, Θησείο, Κάτω και Άνω Πετράλωνα) με ποσοστό 53,36%. Ο κ. Σακελλαρίδης λαμβάνει πέντε έδρες.

Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης λαμβάνουν από τέσσερις έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο κ. Νίκος Σοφιανός και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης λαμβάνουν από δύο έδρες. Από μία έδρα λαμβάνουν ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου και ο κ. Νίκος Αβραμίδης.

Οσο για τον Πειραιά ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στο 4ο διαμέρισμα (59,45%) και στο 3ο διαμέρισμα (58,29%), λαμβάνοντας 21 έδρες. Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό (50,44%) στο 1ο διαμέρισμα Πειραιά και λαμβάνει τρεις έδρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ