Τσίπρας: Εκλογές το συντομότερο δυνατό - Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες - iefimerida.gr

Τσίπρας: Εκλογές το συντομότερο δυνατό - Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες

Τσίπρας: Εκλογές το συντομότερο δυνατό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσφυγή στις κάλπες, το συντομότερο δυνατό, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, αναλύοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ουσιαστικά πως η κυβέρνηση έχασε την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση, ενώ έκανε προβολή των αποτελεσμάτων σε επίπεδο εθνικών εκλογών.

«Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα. Αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης, το οποίο έχει καταλάβει και ο τελευταίος Ελληνας», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμότητας της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

«Κι ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Η ΝΔ χάνει 7 μονάδες από το ποσοστό του Ιουνίου του 2012 και το ΠΑΣΟΚ- παρότι άλλαξε όνομα- 5 μονάδες. Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα στερεί την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης. «Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί ο κ. Σαμαράς το θέμα του χρέους με αυτά τα ποσοστά; Με τι πολιτική νομιμοποίηση θα έρθει να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα και το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και κράτησε κρυφό στο συρτάρι μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές;», διερωτήθηκε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ακόμη ότι ο λαός καταδίκασε αποφασιστικά την κυβέρνηση Σαμαρά και την πολιτική των μνημονίων. «Αύριο όλη η Ευρώπη θα μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη οι λαοί της Ευρώπης πανηγυρίζουν για την ήττα των μνημονίων και της λιτότητας στον τόπο που η ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε ως πειραματόζωο της κρίσης», είπε ακόμη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ